Στο Κακουργιοδικείο το σκάνδαλο των πινακίδων

Στο Κακουργιοδικείο το σκάνδαλο των πινακίδων

Αρχίζει σήμερα η εκδίκαση του σκανδάλου των πινακίδων στον Δήμο Πάφου ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αφού κατά την προηγούμενη δικάσιμο, η κατηγορούσα Αρχή πρόσθεσε άλλες 28 κατηγορίες, ενώ έγιναν και εκτενείς τροποποιήσεις του κατηγορητηρίου κατά των τριών προσώπων και των δύο εταιρειών που κατηγορούνται για το σκάνδαλο.

Η κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι ήδη έχει ετοιμάσει προσχέδιο της τροποποίησης του κατηγορητηρίου, ζητώντας την αναβολή της διαδικασίας αφού, όπως τόνισε, ο μεγάλος αριθμός των κατηγοριών που προστίθενται πλέον σε αυτό απαιτεί χρόνο ώστε να μελετηθεί το κατηγορητήριο από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, αλλά και για να καταλήξουν σε παραδεκτά γεγονότα, αποφεύγοντας χρονοβόρες διαδικασίες και άσκοπες ενστάσεις.


Την ίδια στάση τήρησαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων, δύο ιδιοκτητών εταιρειών κατασκευής πινακίδων και έναν υπάλληλο του Δήμου Πάφου, καθώς και των δύο εταιρειών ως νομικών προσώπων, επισημαίνοντας ενώπιον της έδρας ότι μόλις έλαβαν το νέο κατηγορητήριο και χρειάζεται εκτενής μελέτη επί πολλών πτυχών του.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, το Κακουργιοδικείο αποφάσισε την αναβολή της ακρόασης της υπόθεσης για σήμερα. Διέταξε επίσης πως και στα τρία πρόσωπα παραμείνουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι: Τα ονόματά τους να τοποθετηθούν στο stop list, να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ έκαστος, να υπογράψει ένας αξιόχρεος εγγυητής για το ποσό των 100.000 ευρώ για τον καθέναν και να παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.

Για το σκάνδαλο των πινακίδων στον Δήμο Πάφου έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη δύο διαφορετικές υποθέσεις: Η πρώτη στο Κακουργιοδικείο με κατηγορούμενες δύο εταιρείες κατασκευής διαφημιστικών πινακίδων, τους δύο διευθυντές τους και έναν τεχνικό οδοσήμανσης του Δήμου Πάφου και η δεύτερη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου με κατηγορούμενους τέσσερις νυν ή πρώην λειτουργούς του Δήμου Πάφου.

Βάσει του κατηγορητηρίου, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και Οκτωβρίου του 2007 στην Πάφο, συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιεύσουν το κοινό, δηλαδή να οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης, συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ, εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάφου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας.

Πηγή: Φιλελεύθερος