Στο «σφυρί» Amphora και Capital Coast Resort

Στο «σφυρί» Amphora και Capital Coast Resort

Διαχειριστές Παραλήπτες έχουν διοριστεί από την Τράπεζα Κύπρου για την εταιρεία Triadic Estates Ltd που ανήκει στον Όμιλο εταιρειών Kouroushis. Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί τη μητρική εταιρεία τεσσάρων εταιρειών οι οποίες μεταξύ άλλων διαχειρίζονται τα ξενοδοχεία Amphora Hotel & Suites και Capital Coast Resort & Spa στην Πάφο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταχώριση στον ημερήσιο Τύπο Διαχειριστές Παραλήπτες έχουν διοριστεί οι Ανδρέας Ανδρονικού και Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε στον διορισμό Διαχειριστών καθώς η Kouroushis Group οφείλει πέραν των €110 εκατ. στο Συγκρότημα της Τράπεζα Κύπρου και οι εν λόγω υποχρεώσεις δεν εξυπηρετούνται εδώ και αρκετά χρόνια.


Στην καταχώριση στον Τύπο γίνεται λόγος για πέντε εταιρείες που ανήκουν στην Kouroushis Group και όπως προαναφέραμε η Triadic Estates Ltd είναι η μητρική εταιρεία των υπόλοιπων τεσσάρων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η Kouroushis Lion Resorts Ltd είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Amphora Hotel & Suites το οποίο έχει ανεγερθεί σε τεμάχιο γης που εκμισθώθηκε με μακροχρόνια σύμβαση από τον ΣΟΔΑΠ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ) στην Κάτω Πάφο.

Η Capital Accommodation (Cyprus) Ltd διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Capital Cost Resort & Spa το οποίο είναι χτισμένο σε τεμάχιο γης μισθωμένο με μακροχρόνια σύμβαση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Η εταιρεία Rising City Holdings Ltd είναι ιδιοκτήτρια ενός project αναπτύξεως γης που αποτελείται από 16 εξοχικές κατοικίες χτισμένες πάνω στη θάλασσα στην περιοχή Λατσί δίπλα από το ξενοδοχείο Anassa. Σημειώνεται πως οι εργασίες για την ανέγερση των εξοχικών κατοικιών βρίσκονται στα μισά, ενώ έχουν ολοκληρωθεί για δύο μόνο εξοχικές κατοικίες.

Η Τ.Κ. Kouroushisplan Ltd ασχολείται γενικότερα με την ανέγερση και πώληση διαμερισμάτων και άλλων, σε Λευκωσία και Πάφο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τεμάχιο γης που έχει ανεγερθεί το Amphora αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ακίνητα φιλέτα στην περιοχή της Κάτω Πάφου και έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους στην Κύπρο .

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στους Παραλήπτες Διαχειριστές έχει ανατεθεί η πώληση των περιουσιακών στοιχείων των πιο εταιρειών ενώ στους επίδοξους αγοραστές θα περάσουν και τα μακροχρόνια συμβόλαια μίσθωσης των τεμαχίων γης που είναι χτισμένα τα ξενοδοχεία. Στο προσεχές μέλλον οι Παραλήπτες Διαχειριστές αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις με περισσότερα στοιχεία και θα απευθύνουν πρόσκληση για επίσημες προσφορές.

Πηγή: Inbusiness