Συγκίνησε «Η Αγάπη της Γεροκηπιάς»

Συγκίνησε «Η Αγάπη της Γεροκηπιάς»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων «Ιεροκήπια 2013», την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της οποίας ανεβάστηκε, από το «Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου»,η ηθογραφική παράσταση «Η Αγάπη της Γεροκηπιάς».

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Έντιμος Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Γεροσκήπου στον πολιτιστικό τομέα. Στην Έναρξη των Εκδηλώσεων παρέστη, επίσης, αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο Δήμο της Αγίας Παρασκευής (Αττικής). Πριν την έναρξη της παράστασης, ο Δήμος Γεροσκήπου τίμησε τους κ.κ. Ανδρέα Κωνσταντινίδη, συγγραφέα και σκηνοθέτη της «Αγάπης της Γεροκηπιάς», και Νεόφυτο Παύλου, Πρόεδρου του «Θεατρικού Εργαστηρίου Γεροσκήπου», για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της Γεροσκήπου.


Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου κ. Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε ότι «τα φετινά «Ιεροκήπια» δίνουν, περισσότερο παρά ποτέ, τη δυνατότητα προώθησης της εγχώριας και κυρίως της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας». «Είμαι βέβαιος», τόνισε, «ότι οι προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις θα συμβάλουν αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων του Δήμου και θα ικανοποιήσουν τον κόσμο που θα τις παρακολουθήσει». Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου έκανε έκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών όπως βοηθήσει στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού διαμόρφωσης και αξιοποίησης του Αγροκτήματος της Γεροκηπιάς και στην ταχεία αδειοδότηση του έργου, έτσι ώστε να μπορέσει ο Δήμος να διεκδικήσει τη σημαντική χρηματοδότησή του μέσα από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Γεροσκήπου, με τη συναυλία – αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από την πειραματική κομπανία «Αέναον» του Λαογραφικού Ομίλου Γεροσκήπου «Αφροδίτη», την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στην Κάτω Βρύση, με τη συναυλία «Αντι-Στρες» από το κουαρτέτο εγχόρδων «CollegiumCyprium» και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Γεροσκήπου, με την Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Η είσοδος του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.