Συλλέγονται τεκμήρια για τον εντοπισμό των δραστών

Συλλέγονται τεκμήρια για τον εντοπισμό των δραστών

Τεκμήρια συλλέγει από τη σκηνή της πρωινής διάρρηξης κοσμηματοπωλείου στην Πόλη Χρυσοχούς η Αστυνομία με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Νίκο Τσαπή.

Ο κ. Τσαπής ανέφερε πως η διάρρηξη διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και από το κοσμηματοπωλείο κλάπηκαν κοσμήματα η αξία των οποίων δεν έχει υπολογιστεί ακόμη, ωστόσο υπολογίζεται γύρω στις 100,000 ευρώ.


Μετά την καταγγελία, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν έγκαιρα στην περιοχή απέκλεισαν τη σκηνή και άρχισαν αμέσως εξετάσεις και έρευνες.

Πρόσθεσε πως από τις έρευνες εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία η Αστυνομία εκτιμά πως θα βοηθήσουν στην εξυγίανση της υπόθεσης.

Ο κ. Τσαπής ανέφερε πως η Αστυνομία ενόψει και του γεγονότος ότι βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για πρόληψη των διαρρήξεων και κλοπών και καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια και εκεί όπου αντιλαμβάνονται οτιδήποτε να ειδοποιούν την Αστυνομία.

Η Αστυνομία είπε “διερευνά τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει συλλέξει με στόχο να διαπιστώσει κατά πόσο ήταν ένας ή δύο που συμμετείχαν στη διάρρηξη”.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες έδρασαν στις 4:30 τα ξημερώματα αφού διέρρηξαν το κοσμηματοπωλείο και απέσπασαν διάφορα χρυσαφικά και τιμαλφή η αξία των οποίων υπολογίζεται, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς που μετέβησαν στη σκηνή, ύστερα από εξετάσεις που διενήργησαν διαπίστωσαν πως οι διαρρήκτες κατάφεραν είσοδο και έξοδο αφού πρώτα προχώρησαν σε ενέργειες για την απενεργοποίηση του ήχου του συναγερμού και ακολούθως σπάζοντας τη γυάλινη είσοδο του κοσμηματοπωλείου με σφυρί.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)