Συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Πάφο

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Πάφο

Yπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παροχή βοήθειας σε υπήκοο από τρίτες χώρες με πρόθεση και σκοπό την αποκομιδή κερδών , απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις , παροχή ασύλου σε λαθρομετανάστες , και απειλή βιοπραγίας εξετάζει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

Συγκεκριμένα η αστυνομία, μετά από πληροφορία, προχώρησε στην σύλληψη τριών προσώπων από την Συρία οι οποίοι εντοπίστηκαν να διαμένουν σε κατοικία στην Γεροσκήπου παράνομα μαζί με την σύζυγο του ενός και τα δύο ανήλικα παιδιά του.


Σύμφωνα με την αστυνομία η σύζυγος και τα παιδιά δεν συνελήφθησαν για ανθρωπιστικούς λόγους. Τα τρία πρόσωπα από την Συρία ανακρινόμενα κατονόμασαν άλλα δύο άτομα από την Συρία που διαμένουν νόμιμα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα οποία τους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για να τους εξασφαλίσουν βίζα για την Σουηδία. Οι τρεις συλλεφθέντες ανέφεραν μάλιστα πως τα δύο πρόσωπα που κατονόμασαν τους μετέφεραν οι ίδιοι στις ελεύθερες περιοχές, με βάρκα, από την Τουρκία, μέσω των κατεχομένων.

Τα 6 πρόσωπα αρχικά διέμεναν στην Λεμεσό, ενώ αργότερα μεταφέρθηκαν σε κατοικία στην περιοχή της Γεροσκήπου. Για την υπόθεση η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του ενός προσώπου από την Συρία που διαμένει στην Πάφο και αναζητεί το δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση επίσης από την Συρία και που διαμένει στην Λεμεσό.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/