Συμμαχία Πολ.: Άρνηση παραχώρησης γηπέδου σε Ακαδημία Μπάσκετ

Συμμαχία Πολ.: Άρνηση παραχώρησης γηπέδου σε Ακαδημία Μπάσκετ

Η σχολική εφορία και ο Δήμος Πάφου με προσχήματα και υπεκφυγές αρνούνται να παραχωρήσουν χώρο στην Ακαδημία Άτλαντας διότι προφανώς δεν έχει ταχθεί υπέρ κάποιου κομματικού σχηματισμού.

Είναι αδιανόητο τον 21ο αι. φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να μην παραχωρούν δημοτικό χώρο άθλησης σε Ακαδημία καλαθοσφαίρισης στην Πάφο επειδή δεν έχει κομματικές πλάτες.


Ο Άτλαντας Πάφου είναι μια νέο-ιδρυθείσα ακαδημία καλαθοσφαίρισης με 300 νεαρούς αθλητές και αθλήτριες.

Η σχολική εφορία και ο Δήμος Πάφου με προσχήματα και υπεκφυγές αρνούνται να παραχωρήσουν χώρο στην Ακαδημία διότι προφανώς δεν έχει ταχθεί υπέρ του τάδε ή του δείνα κομματικού σχηματισμού.

Ως Συμμαχία Πολιτών καταγγέλλουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές και μεθοδεύσεις που επιτρέπουν σε διορισμένους κομματικούς παράγοντες στις σχολικές εφορίες και στου Δήμους να στερούν ετσιθελικά και για φτηνούς λόγους την άθληση και τον πολιτισμό από την νέα γενιά.

Για το λόγο αυτό επαναφέρουμε το αίτημα μας για από-κομματικοποίηση των σχολικών εφοριών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε μια χώρα όπως η Κύπρος που η καλαθοσφαίριση έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης και προόδου, παλαιοκομματικές νοοτροπίες του παρελθόντος το μόνο που εξυπηρετούν είναι την διαφθορά, την διαπλοκή και την αποστροφή της νεολαίας από την πολιτική και την κοινωνία.