Συμπλεγματοποιούνται οι θάλαμοι ασθενών

Συμπλεγματοποιούνται οι θάλαμοι ασθενών

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως από τις λύσεις που έδωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψης της στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς έχει συμφωνηθεί όπως από τις 15 Ιουλίου θα διευθετηθεί η συμπλεγματοποίηση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς με του Νοσοκομείου Πάφου όσον αφορά την λειτουργία του θαλάμου εσωτερικών ασθενών.


Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Οδυσσέως εκτίμησε ότι με αυτή την διευθέτηση το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς θα καλύπτεται καθημερινά μέχρι τις 15:00 το απόγευμα με δύο ιατρούς παθολόγο και ειδικό καρδιολόγο ενώ και τα βράδια θα καλύπτεται με έναν από τους ιατρούς που υπηρετούν στους θαλάμους του Νοσοκομείου Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς.

Σε σχέση με την τοποθέτηση των δύο διασωστών οδηγών ασθενοφόρων, ο κ Οδυσσέως είπε πως μετά την αποπαγοποίηση των θέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία από την επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Ακολούθως δεσμεύτηκε το διάστημα που θα μεσολαβήσει ότι θα γίνουν προσπάθειες να γίνουν διευθετήσεις και με την εξασφάλιση –όπως είπε- ενός μικρού επιπρόσθετου κονδυλίου θα καλύπτεται το Νοσοκομείο με οδηγούς από υφιστάμενο προσωπικό.

Ο κ. Οδυσσέως είπε ακόμη πως η Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε επιπρόσθετα ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα επισκέπτεται ορθοπεδικός το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς ανά δεκαπενθήμερο μέχρι την πρόσληψη ενός ακόμη ορθοπεδικού.

Επίσης καταβάλλονται προσπάθειες συνέχισε, για συμπλεγματοποίηση του χημείου της Πόλης Χρυσοχούς με της Πάφου προκειμένου να καλυφθούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, κατέληξε.

Σημειώνεται πως η διεύθυνση και η διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, πρωτίστως επισκέφτηκε και το κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου.