Συνάντηση ΑΚΕΛ με Δήμαρχο Πάφου

Συνάντηση ΑΚΕΛ με Δήμαρχο Πάφου

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Πάφου αποτελούμενη από τον Επαρχιακό Γραμματέα Γιώργο Γιαλλούρη, τον Βουλευτή Αντρέα Φακοντή, τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Μάριο Ιγνατίου και Κώστα Δίπλαρο είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου. Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συζήτησε με τον Δήμαρχο Πάφου τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται λόγω των έργων που εκτελούνται στο εμπορικό κέντρο της πόλης και μετέφερε τα παράπονα και τις ανησυχίες των καταστηματαρχών οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα.

Κάλεσε τον Δήμαρχο Πάφου να ενεργήσει ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες με νέα σημεία πρόσβασης στο εμπορικό κέντρο της πόλης, το οποίο ουσιαστικά βρίσκεται «υπό πολιορκία», λόγω των έργων και οι επιχειρήσεις των μικρομεσαίων καταστηματαρχών να είναι ουσιαστικά αποκλεισμένες.


Το ΑΚΕΛ ζήτησε όπως ο Δήμος Πάφου, ως ιδιοκτήτης ακινήτων, να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των ενοικίων του καθώς και άλλα ανακουφιστικά μέτρα, όπως η μείωση διαφόρων τελών, προς όλους τους καταστηματάρχες που πλήττονται από τα έργα. Επίσης η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ζήτησε από τον Δήμο Πάφου την διαγραφή προστίμων μετά την απόφαση του Δήμου Πάφου για ατελή στάθμευση στο κέντρο της Πόλης, αφού πολλοί που πληροφορήθηκαν την απόφαση, δεν πλήρωσαν στο χώρο στάθμευσης, με αποτέλεσμα να καταγγελθούν από τη Δημοτική Αστυνομία. Εισηγήθηκε επίσης στον Δήμαρχο να γίνουν οι δέουσες ενέργειες ώστε να υπάρχουν συχνότερα δρομολόγια των λεωφορείων προς την Αγορά και τη δημιουργία στάσεων έναντι της Αγοράς για ευκολότερη πρόσβαση.

Σε σχέση με την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ζήτησε όπως ο Δήμος Πάφου προχωρήσει σε δημόσια παρουσίαση των σχεδίων για την Λαϊκή Αγορά αλλά και σε δημόσια διαβούλευση με τους άμεσα επηρεαζόμενους πριν την λήψη τελικών αποφάσεων. Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ μετέφερε στον Δήμαρχο Πάφου τα πολλά παράπονα που εκφράστηκαν από τους καταστηματάρχες σε πρόσφατη επίσκεψη του ΑΚΕΛ τα οποία εστιάζονταν στο ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για το μέλλον της Αγοράς, ακόμα και άγνοια σε σχέση με το μέλλον της Λαϊκής Αγοράς. Ο Δήμαρχος Πάφου δεσμεύτηκε πως κανένας καταστηματάρχης της Αγοράς δε θα εκδιωχθεί από το χώρο μετά την ανακαίνισή της.

Στην συνάντηση επίσης η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Δήμαρχο και για άλλα ζητήματα που αφορούν την Πόλη της Πάφου.

Επαναδιατυπώθηκε η διαφωνία του Κόμματος για ανέγερση ναού στο δημόσιο κήπο και ζήτησε από τον Δήμαρχο Πάφου όπως ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο παραμείνουν συνεπείς στις διαχρονικές τους αποφάσεις σε σχέση με το αίτημα της Μητρόπολης για ανέγερση ναού στο δημόσιο κήπο.

Σε σχέση με το Χώρο Αδρανών Υλικών στη Μαραθούντα, το ΑΚΕΛ μετέφερε στον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος τις ανησυχίες του από την ανεξέλεγκτη χρήση του χώρου και ότι ο Δήμος Πάφου πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τις δικές του αποφάσεις αλλά και την έκκληση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος. Η υγεία των κατοίκων δεν πρέπει να τίθεται σε δεύτερη μοίρα.

Συζήτηση έγινε και για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ, όπου μετά την ενημέρωση από τον Δήμαρχο η αντιπροσωπία υπέδειξε ότι οι κατ’ αρχήν σχεδιασμοί του Δήμου για ανάληψη της διαχείρισης πρέπει να υλοποιηθούν μόνο εάν ευρίσκονται στα πλαίσια της νομιμότητας.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και υπήρξε συναντίληψη ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης αρκετών θεμάτων που συζητήθηκαν, παρά τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν σε κάποια από τα αιτήματα και τις θέσεις που μετέφερε η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ.