Συνάντηση Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου για συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών τους

Θέμα συμπλεγματοποίησης των υπηρεσιών σε διάφορους τομείς, συζήτησαν αντιπροσωπείες των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου.


Η συνάντηση των αντιπροσωπειών των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου για συζήτηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε διάφορους τομείς στη βάση συμπλεγματοποίησης υπηρεσιών ή άλλου σχήματος- πλαισίου, έγινε στο Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου και των δύο αντιπροσωπειών ηγήθηκαν οι Δήμαρχοι Σάββας Βέργας και Μιχάλης Παυλίδης.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας στις υπηρεσίες τροχονομίας, πολιτισμού, αποκομιδής σκυβάλων και πρασίνου.

Αποφασίστηκε επίσης, όπως είπε, ότι σε δύο εβδομάδες οι αντιπροσωπείες των δύο δήμων  θα καταθέσουν τις τελικές τους εισηγήσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι κανένας  υπάλληλος δεν θα απολυθεί από την εργασία του. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως σίγουρα θα υπάρξουν εσωτερικές  μετακινήσεις  για κάλυψη των νέων αναγκών.

Αποφασίστηκε, ακόμη, να συνδιοργανώνουν τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα ο Δήμος Γεροσκήπου θα αγοράσει υπηρεσίες από τον Δήμο Πάφου όσον αφορά την τροχονομία και την αποκομιδή σκυβάλων.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία και με γειτονικές κοινότητες και ήδη, όπως ανέφερε, έχει συναντηθεί με τις κοινότητες της ανατολικής Πάφου και συζήτησαν το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανακοίνωσε τη σύσταση μίας μεικτής επιτροπής από τεχνοκράτες των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου, ούτως ώστε να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση για την συμπλεγματοποίηση των υπηρεσιών των δύο τοπικών αρχών.

Υπάρχει, συνέχισε, πλήρης συντονισμός τόσο στα θέματα πολιτιστικών εκδηλώσεων όσο και σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος, των παραλιών και της τροχονομίας, μεταξύ των δύο Δήμων.

Πρόσθεσε, επίσης, πως θα ανακοινωθούν από κοινού οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το 2014, με ένα πλήρη συντονισμό και προγραμματισμό, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/