Συνάντηση Δημάρχου Πόλις με ΕΔΕΚ

Συνάντηση Δημάρχου Πόλις με ΕΔΕΚ

Συνάντηση με τον Δημάρχο της Πόλης Χρυσοχούς, Άγγελο Γεωργίου, πραγματοποίησε σήμερα το Γραφείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Πάφου με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΔΕΚ Πάφου, Φίλιππος Φιλίππου, έτσι ώστε να ενημερωθεί και να καταγράψει τα βασικά προβλήματα που απασχολούν το Δήμο και τους πολίτες της Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο κ. Γεωργίου αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ για το ενδιαφέρον που επέδειξαν να ενημερωθούν και να εργαστούν για προώθηση προς επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς ζήτησε μεταξύ άλλων τα εξής:
1. Δρόμος Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς.
2. Επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.
3. Ώριμα έργα για τα οποία ο Δήμος διεκδικεί ένταξή τους στα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά ή άλλα Επενδυτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι:
η Αναπαλαίωση παλιού Δημοτικού Σχολείου, η Ανέγερση υπαίθριου αμφιθεάτρου, η Ενοποίηση των πλατειακών κεντρικών χώρων της Πόλης που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το χώρο μπροστά από το παλιό Δημοτικό Σχολείο και τον πρώην Αστυνομικό Σταθμό, η Δημιουργία πολιτιστικής- οικολογικής – περιβαλλοντικής διαδρομής με την κατασκευή πεζοδρόμων που θα οδηγούν στα ιστορικά μνημεία της Πόλης από το κέντρο μέχρι τον ευκαλυπτώνα, ο Εξωραϊσμός και ανακαίνιση Δημοτικής Αγοράς στον κεντρικό πυρήνα του Δήμου, καθώς επίσης έργα όπως η Ολοκλήρωση των έργων διαμόρφωσης του χερσαίου χώρου του λιμανιού του Λατσιού, Αναβάθμιση/ ανάπλαση του κατασκηνωτικού χώρου Πόλης, Ανέγερση Πολυδύναμου Κέντρου Τρίτης Ηλικίας , η Δημιουργία Γραμμικού πάρκου κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Χρυσοχούς, η Δημιουργία τεχνητού υφάλου στην περιοχή του Λατσιού και η Χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα του Αποχετευτικού Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και πέριξ κοινοτήτων.
4. Σύνδεση της Πόλης Χρυσοχούς με τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.
5. Επίσπευση αδειοδότησης μεγάλων αναπτύξεων στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.
6. Αναβάθμιση – Αξιοποίηση του λιμανιού του Λατσιού για προώθηση και ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού.
7. Αναστήλωση διατηρητέων οικοδομών.


Από την πλευρά του ο κ. Φιλίππου αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την αποδοχή της πραγματοποίησης της σημερινής συνάντησης, ανέλυσε τους λόγους σύστασης του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Πάφου και ανέπτυξε τους στόχους και τους τρόπους ώστε να υποβοηθήσει το Δήμο Πόλης στην υλοποίηση του οράματος και του έργου του, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ζωής του δημότη. Τέλος, χαιρέτησε την αναθεώρηση της απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς στο Pafos 2017, και διαβεβαίωσε τον κ. Γεωργίου ότι θα διαβιβάσει τα θέματα αυτά προς τα συλλογικά όργανα και τους αξιωματούχους του Κινήματος, για την άμεση προώθηση για την επίλυση τους.