Συνέλαβαν 20χρονο που πήγε να ψηφίσει ως ο δίδυμος αδελφός του

Συνέλαβαν 20χρονο που πήγε να ψηφίσει ως ο δίδυμος αδελφός του

Στη σύλληψη 20χρονου προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας χθες στην Πάφο, όταν ο 20χρονος μετέβηκε σε εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει και αναγνωρίστηκε από επί καθήκοντι Αστυνομικό ως πρόσωπο που είχε ήδη ψηφίσει λίγα λεπτά προηγουμένως στο ίδιο εκλογικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 5.00 το απόγευμα σήμερα, στην επαρχία Πάφου, o 20χρονος μετέβηκε σε εκλογικό κέντρο όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.


Αμέσως μετά, πριν αποχωρήσει, εξέφρασε απορία προς τους λειτουργούς που εργάζονταν στο εκλογικό κέντρο κατά πόσον μπορούσε να ψηφίσει και εκ μέρους του αδελφού του και του εξηγήθηκε πως αυτό δεν επιτρέπεται.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο 20χρονος, φορώντας διαφορετική ενδυμασία, επέστρεψε στο εκλογικό κέντρο, όπου στους λειτουργούς παρουσιάστηκε ως ο αδελφός του, το δελτίο ταυτότητας του οποίου υπέδειξε στους λειτουργούς.

Το επί καθήκοντι στο εκλογικό κέντρο μέλος της Αστυνομίας αντιλήφθηκε ωστόσο ότι ο 20χρονος είναι το πρόσωπο που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγα λεπτά προηγουμένως και παρενέβη αποτρέποντας τον 20χρονο από του να ψηφίσει παράνομα δεύτερη φορά.

Εναντίον του 20χρονου εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου συνελήφθη γύρω στις 6.55μ.μ. και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εναντίον του 20χρονου, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του στους ανακριτές της Αστυνομίας, διερευνάται υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και πλαστοπροσωπίας.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.