Συνελήφθη 27χρονος για τον οπλισμό που κλάπηκε από την αεροπορική βάση

Συνελήφθη 27χρονος για τον οπλισμό που κλάπηκε από την αεροπορική βάση

Ένας 27χρονος κάτοικος Γεροσκήπου συνελήφθη πριν από λίγο από την Αστυνομία στην Πάφο, σχετικά με την υπόθεση της εισόδου στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου, την κλοπή οπλισμού και την ανεύρεση του εν λόγω υλικού πριν τρεις μέρες στο εκκλησάκι της Αγίας Βρυαίνης στα Μανδριά.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Αστυνομία οδηγήθηκε στον ύποπτο βάσει στοιχείων των οποίων η εξέταση ολοκληρώθηκε εργαστηριακά, αλλά και κάποιων νέων πληροφοριών που εξασφάλισαν οι εξεταστές της υπόθεσης. Ο 27χρονος αρνείται κάθε σχέση με την υπόθεση.Έχει τεθεί υπό κράτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και αύριο αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.


Από την είσοδο αγνώστων στον περιφραγμένο χώρο της αεροπορικής βάσης και την επίθεση εναντίον φρουρού, είχε κλαπεί στρατιωτικό κιβώτιο που περιείχε τέσσερις έμφορτες σφαιροθήκες στρατιωτικού όπλου με 60 σφαίρες. Οι δράστες είχαν φτάσει στον φρουρό παραβιάζοντας τρεις θύρες ασφαλείας στην περίμετρο του αεροδρομίου, από τη βόρεια πλευρά προς την Αχέλεια και εκτιμάται ότι εισήλθαν στη βάση με όχημα τύπου τζιπ.

Πριν τρεις μέρες, ο οπλισμός αυτός εντοπίστηκε υπό αναπάντεχες συνθήκες. Στο παγκάρι του παρεκκλησιού της Αγίας Βρυαίνης στα Μανδριά, ο ιερέας της κοινότητας Μανδριών που είχε μεταβεί εκεί, εισερχόμενος στο ναό εντόπισε ένα σιδερένιο κιβώτιο δίπλα στο παγκάρι του ναού, που είναι ξεκλείδωτος για σκοπούς προσκυνήματος των πιστών. Αμέσως τηλεφώνησε στον Αστυνομικό Σταθμό Κουκλιών, χωρίς όπως είπε να ανοίξει το κιβώτιο, φοβούμενος ότι μπορεί να ήταν εκρηκτικός μηχανισμός.

Άνδρες του σταθμού, καθώς και του ΤΑΕ Πάφου που ενημερώθηκαν αμέσως, έσπευσαν στην Αγία Βρυαίνη και παρέλαβαν το κιβώτιο, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αμέσως διαπίστωσαν ότι είναι το κλαπέν από την στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο Πάφου. Το κιβώτιο στάληκε αμέσως στο Αρχηγείο Αστυνομίας για τους αναγκαίους ελέγχους, χωρίς να ανοιχθεί, δεδομένου ότι ενδέχεται να δώσει δείγματα DNA των δραστών της επίθεσης κατά της μονάδας ή άλλων ατόμων που ενεπλάκησαν στην κλοπή και μεταφορά του.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου