Συνελήφθη 33χρονος από την Συρία για κυκλοφορία πλαστών εγγράφων στο αεροδρόμιο Πάφου

Διάταγμα κράτησης δύο ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου


σε άτομο Συριακής καταγωγής 33 ετών για τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας , παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα σήμερα παρουσιάστηκε στο Αεροδρόμιο Πάφου πρόσωπο με Σουηδικό διαβατήριο που θα αναχωρούσε για την Ισπανία. Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τον έλεγχο διαβατηρίων ηγέρθησαν υπόνοιες ότι ήταν το διαβατήριο ήταν πλαστογραφημένο ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν μιλούσε την Σουηδική γλώσσα.

Ανακρινόμενος ανέφερε τα πραγματικά του στοιχεία, λέγοντας πως ήταν 33 ετών από την Συρία και πως τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ( διαβατήριο ) τα αγόρασε για το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ σε άγνωστο μέρος στην Κύπρο.

Ο 33χρονος συνελήφθηκε για τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας , παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων εξετάζει την υπόθεση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/