Συνεργασία Πάφος2017 με  ΕΤΑΠ Πάφου και Round Table 7

Συνεργασία Πάφος2017 με ΕΤΑΠ Πάφου και Round Table 7

Μέσα στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας των δύο οργανισμών για ανάπτυξη στενότερων σχέσεων αλλά και προώθηση του πολιτισμού, ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου υπέγραψαν χθές 7 Μαρτίου 2016 πρωτόκολλο συνεργασίας.

Η όλη συνεργασία επισφραγίστηκε και επισημοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Παφος2017 παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Πάφος2017 Δρ. Χρίστου Πατσαλίδη, και του Προέδρου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περ. Πάφου κ. Ανδρέα Δημητριάδη πλαισιωμένοι από τους αντίστοιχους Εκτελεστικούς Διευθυντές, κ.Μαρίνας Βρυωνίδου-Πάφος2017 και κ.Νάσου Χατζηγεωργίου-ΕΤΑΠ Πάφου.


Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος2017 – Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης στην σεμνή τελετή ευχαρίστησε θερμά προσωπικά τον Πρόεδρο αλλά και την ΕΤΑΠ Πάφου γενικότερα για την ανταπόκρισή αλλά και προσπάθειες της. Τόνισε επίσης, την σημασία του πολιτιστικού “προϊόντος” που δημιουργεί ο Οργανισμός Πάφος2017 για την Πάφο και την ευκαιρία που δίδεται στην ΕΤΑΠ και γενικότερα στους φορείς που την πλαισιώνουν για αξιοποίηση με σκοπό την αναβάθμιση της Πόλης.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου, κ. Ανδρέας Χρ. Δημητριάδης σημείωσε ότι η ΕΤΑΠ Πάφου θεωρεί τον θεσμό ως μια μεγάλη ευκαιρία πολιτιστικής και οικονομικής αναβάθμισης ολόκληρης της επαρχίας και τόνισε ότι ήδη η προώθηση του τίτλου αλλά και του καλλιτεχνικού προγράμματος έχει ενταχθεί στις δραστηριότητες τις ΕΤΑΠ τόσο εντός Κύπρου όσο και σε ξένες αγορές. Όπως επεσήμανε η ΕΤΑΠ κάνει ότι είναι δυνατό ώστε ολόκληρη η επαρχία να επωφεληθεί τα μέγιστα από τον θεσμό μέσω της πολιτιστικής, επιχειρηματικής αλλά και οικονομικής ανάπτυξης που αναμένεται να επιτευχθεί.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο φορέων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την χρήση του λογότυπου και του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού Παφος2017 για προβολή του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας σε τουριστικές εκθέσεις και εργαστήρια, σε επαφές και παρουσιάσεις με τουριστικούς οργανισμούς και αεροπορικές εταιρείες, επίσημες αποστολές ξένων δημοσιογράφων κ.α

Υπογράφτηκε σήμερα, 04 Μαρτίου 2016 στα γραφεία του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος2017, πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού ΠΠΕ Πάφος2017 και του Round Table 7.

Το πρωτόκολλο αφορά την συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε από κοινού δράσεις για θέματα εθελοντισμού, διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά και προώθηση των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017. Με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας και μεγιστοποίηση του αποτελέσματος τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν όπως κατά την περίοδο 2016-2017 πραγματοποιηθούν τα δυο μεγάλα κοινά προγράμματα Open Houses και Access City.

Το πρώτο πρόγραμμα, Open Houses αφορά την φιλοξενία κυρίως πολυμελών απόστολων από το εξωτερικό (π.χ. χορωδίες, νεανικά σύνολα) κατά το 2017 κυρίως σε σπίτια και οικογένειες.

Στο δεύτερο πρόγραμμα το Round Table 7 συνεχίζει και αναπτύσσει το Access City με διαφορές δράσεις. Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Παφος2017 συμμετέχει σε αυτό προβάλλοντας και ενισχύοντας το σχέδιο αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χαιρετίζοντας την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Σίμος Τσέλεπος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πάφος2017 ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Round Table 7 για την πρωτοβουλία με ελπίδα ότι και άλλα οργανωμένα σύνολα θα ακολουθούσουν το παράδειγμα του.

Ο Πρόεδρος του Round Table 7 Πάφου κ. Χρίστος Θεοφάνους μετέφερε την βούληση των μελών του Round Table να βοηθήσουν στην επιτυχή διοργάνωση του Παφος2017 αλλά και στην προώθηση και προβολή του τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Εκ μέρους του Οργανισμού παρόντες ήταν o κ. Σιμός Τσέλεπος, η Διευθύντρια Καλλιτεχνικού Προγράμματος κ.Γεωργία Ντέτσερ, Εκτελεστική Διευθύντρια κ. Μαρίνα Βρυωνίδου ενώ από το Round Table 7 παρευρέθηκε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του και πολλά μέλη του.