Συνεργασία σε τομείς του Πολιτισμού  τέθηκε στη συνάντηση Δ. Πάφου και αντιπροσωπεία του  Τσιεμποξάρι

Συνεργασία σε τομείς του Πολιτισμού τέθηκε στη συνάντηση Δ. Πάφου και αντιπροσωπεία του Τσιεμποξάρι

Τις βάσεις για την τουριστική και οικονομική συνεργασία της Πάφου με την Ρωσική πόλη που Τσιεμποξάρι ,


έθεσαν αντιπροσωπείες των δύο δήμων που συναντήθηκαν χθες στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου .

Η πενταμελής αντιπροσωπεία της Ρωσικής πόλης , έφτασε στην Πάφο , μετά από πρόσκληση του Δήμου Πάφου, με την ευκαιρία του Φεστιβάλ όπερας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Σάββας Βέργας συζητήθηκαν το ενδεχόμενο έναρξης πτήσεων από τη Ρωσική πόλη προς την Πάφο καθώς και τα περαιτέρω βήματα της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων ιδιαίτερα υπό το φως της ανάληψης από την Πάφο του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας , ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, δήλωσε πως εκτός της συμφωνίας για την δρομολόγηση πτήσεων, οι δύο πλευρές σκοπεύουν να συνεργαστούν στους τομείς του Πολιτισμού , ενώ θα οργανωθούν διάφορα φόρουμ μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο περιοχών.

Υπάρχει είπε , μεγάλο ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές , προσθέτοντας πως τον ερχόμενο Οκτώβριο αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου θα επισκεφτεί την πόλη Τσιεμποξάρι προκειμένου να συνεχιστούν οι επαφές και να οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες.

Στο μεταξύ σήμερα στις 11:30 το πρωί ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και μέλη της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Πάφου θα συναντηθούν στο δημοτικό μέγαρο με τις φιλοξενούμενες αντιπροσωπείες του Δικτύου Πάφου- αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/