Συνεργασια ΚΥΠΕ Δήμων Πάφου-Γεροσκήπου και Πάφος2017

Συνεργασια ΚΥΠΕ Δήμων Πάφου-Γεροσκήπου και Πάφος2017

Το ΚΥΠΕ και το Πάφος 2017 υπέγραψαν σήμερα στην Πάφο Πρωτόκολλο Συνεργασίας με στόχο την προώθηση κοινών δραστηριοτήτων και συνεργασιών.

“Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), με βάση τη Λευκωσία, το οποίο εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Λάρκο Λάρκου και ο Οργανισμός «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017» (ΠΠΕ – Πάφος 2017), με έδρα την Πάφο, ο οποίος εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Δρα Χρίστο Πατσαλίδη, έχουν συμφωνήσει όπως συνομολογήσουν το παρόν Πρωτόκολλο Συνεργασίας, στο πλαίσιο της αμοιβαίας βούλησης για την επιτυχία της ΠΠΕ – Πάφος 2017, με στόχο την προώθηση κοινών δραστηριοτήτων και συνεργασιών,” αναφέρει το Πρωτόκολλο.


Το Πρωτόκολλο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
1. Τα δύο Μέρη συμφωνούν να προβάλλουν σε αμοιβαία βάση τις δραστηριότητές τους, μέσω σύνδεσης στις ιστοσελίδες τους.
2. Ο ΠΠΕ – Πάφος 2017 αναλαμβάνει να παραχωρεί υλικό στο ΚΥΠΕ προς δημοσίευση / προβολή, σε ηλεκτρονική μορφή.
3. Το ΚΥΠΕ αναλαμβάνει να προβάλλει αυτούσιες τις Ανακοινώσεις Τύπου του ΠΠΕ – Πάφος 2017 προς όλους τους συνδρομητές του και σε ανοικτή πρόσβαση προς όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του ΚΥΠΕ.
4. Το ΚΥΠΕ αναλαμβάνει τη μετάδοση ειδήσεων /ρεπορτάζ για τις δραστηριότητες του ΠΠΕ – Πάφος 2017 και δηλώσεις / συνεντεύξεις αξιωματούχων και άλλων συντελεστών του ΠΠΕ – Πάφος 2017.
5. Το ΚΥΠΕ αναλαμβάνει να μεταφράζει τα πιο πάνω στα αγγλικά και τουρκικά , όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο από τη συντακτική ομάδα του ΚΥΠΕ.
6. Το ΚΥΠΕ αναλαμβάνει να αναμεταδίδει φωτογραφίες ή οπτικοακουστικό υλικό από δραστηριότητες του ΠΠΕ – Πάφος 2017.
7. Το παρόν Πρωτόκολλο Συνεργασίας δεν δημιουργεί δεσμευτικές υποχρεώσεις ή δικαιώματα σε οποιαδήποτε από τα Μέρη και δεν υπερτερεί οιασδήποτε εθνικής ή άλλης νομοθεσίας.
8. Το παρόν Πρωτόκολλο Συνεργασίας συνάπτεται για την περίοδο 2015-2017, εκτός εάν ένα από τα μέρη ειδοποιήσει γραπτώς το άλλο Μέρος, για διακοπή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με προειδοποίηση ενός μηνός.
9. Το Πρωτόκολλο τίθεται σε εφαρμογή από την ημερομηνία υπογραφής του.
10. Τα δύο Μέρη συμφωνούν να ορίσουν τα πιο κάτω πρόσωπα ως υπεύθυνα για την μεταξύ τους επικοινωνία, ως εξής: Γιώργος Πενηνταέξ, Αναπληρωτής Διευθυντής και Αρχισυντάκτης ΚΥΠΕ και Αναστάζια Αναστασίου, λειτουργός επικοινωνίας και προβολής του Πάφος 2017.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων στη σημερινή τελετή αναλαμβάνει χορηγός επικοινωνίας των δράσεων Πάφος – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017, ανέφερε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ Λάρκος Λάρκου.

Ο κ. Λάρκου σημείωσε πως το ΚΥΠΕ με ικανοποίηση υπέγραψε αυτή τη συμφωνία και με χαρά αναλαμβάνει τη δέσμευση να προωθήσει στην Κύπρο και σε διεθνές επίπεδο με όλα τα Πρακτορεία Ειδήσεων με τα οποία έχει συνεργασίες για το τι είναι το Πάφος 2017.

“Νομίζω”, είπε, “είναι μια μεγάλη στιγμή για το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων”, δηλώνοντας παράλληλα πως το ΚΥΠΕ “έχει τη θέληση να συμβάλει στο μέγεθός του στο να κάνει την Πάφο πιο μεγάλη, και την Κύπρο επίσης μεγαλύτερη”.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης εξέφρασε αρχικά τις ευχαριστίες του προς το ΚΥΠΕ που “σ’ αυτήν την εθνική και όχι απλά τοπική υπόθεση της Πάφου που ονομάζεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι συμπαραστάτης και συνεργάτης.”

Η προβολή και η επικοινωνία είναι κάτι σημαντικό, στοχεύοντας στην εμπλοκή του κόσμου, την ενημέρωση του κόσμου όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και πανευρωπαϊκά ίσως και παγκόσμια.

Εμείς, είπε ο κ. Πατσαλίδης, “ως ΠΠΕ και μετά τις δύο αξιολογήσεις που ήταν οι πιο σημαντικές από την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή που έχουμε πάρει το πράσινο φως, πλέον, είμαστε ήδη σε πορεία υλοποίησης, οι προγραμματισμοί όλοι είναι έτοιμοι και έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση”.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 εξέφρασε την αισιοδοξία του σ’ αυτόν το στόχο και στην επιτυχία αυτής της μεγάλης πρόκλησης, εκτιμώντας παράλληλα πως είναι η ώρα που όλοι θα πρέπει να συνεργαστούμε να μεταφέρουμε τα μηνύματα ότι η Πάφος το 2017 θα είναι η ΠΠΕ και ότι εντός και εκτός Κύπρου θα υπάρχει ένα πολύ αξιόλογο ευρωπαϊκού επιπέδου πρόγραμμα δράσεων το οποίο θα αποτελεί – όπως ανέφερε- πόλο έλξης αλλά θα αφήσει και την κληρονομιά του και για την Πάφο και για την Κύπρο.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής και Αρχισυντάκτης του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Γιώργος Πενηνταέξ ανέφερε στο πλαίσιο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας πως “επειδή το πάθος μας είναι η Κύπρος και είναι μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων να προβάλλει την Κύπρο γενικά και συγκεκριμένα το Πάφος 2017, όλα αυτά για να γίνουν αναγνωρίσιμα προς τον έξω κόσμο απαιτείται η σωστή προβολή και επικοινωνία.”

Η σωστή προβολή επιβάλλεται, συνέχισε, για δύο λόγους, πρώτον για να γίνει γνωστό και να ενημερωθεί ο κόσμος – αφού η συμμετοχή του είναι πολύ βασικό στοιχείο – και δεύτερο, όπως σημείωσε, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων προβάλλει την Κύπρο μέσα από τα δικά του κανάλια και προς το εξωτερικό αφού ήδη μεταδίδει σε τρεις διαφορετικές γλώσσες, Αγγλικά, Ελληνικά και Τουρκικά.

O κ. Πενηνταέξ ανέφερε ακόμη πως το ΚΥΠΕ μέσα από τις πολλές συμφωνίες με πολλά εθνικά πρακτορεία ειδήσεων που έχει συνάψει, και με ειδήσεις που στο εξωτερικό μεταφράζονται σε διαφορετικές γλώσσες, θα κάνει τη δυνατότερη προβολή του Πάφος 2017 προς τα έξω.

Απ’ εδώ και πέρα, σημείωσε, ξεκινά πρακτικά η αποστολή μας για την καλύτερη δυνατή προβολή του Πάφος 2017, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την Κύπρο.

Εξάλλου στο πλαίσιο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συμφωνίας η Μαρίνα Βρυωνίδου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού, ανέφερε πως η ομάδα δράσης του Πάφος 2017 βρίσκεται σε πολύ καλό.

Έχουμε, είπε, υλοποιήσει και έχουμε δημιουργήσει όλο το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε ένα ωραιότατο οδικό χάρτη που εκτίμησε πως θα εντυπωσιάσει το 2017, όχι μόνο με την ποιότητα και την ποσότητα αλλά και την ουσία.

Ανέφερε επίσης πως κάθε ομάδα των εκδηλώσεων που θα παρουσιαστεί στην Πάφο έχουν σκοπό να αφήσουν πίσω τους μια κληρονομιά, ένα έργο το οποίο – όπως είπε – θα ωφελήσει και την Πάφο αλλά και την πολιτιστική πορεία της Κύπρου.

Εκείνο που είναι σημαντικό είναι ότι το Πάφος 2017 λειτουργεί με ένα τρόπο που θέλει να θέσει τις βάσεις ενός μοντέλου που μπορεί να είναι και οικονομικό μοντέλο για την Κύπρο, πρόσθεσε.

dimos_pafou_kype

Συνεργασία με το ΚΥΠΕ εγκαινιάζουν οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μιας στενής και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάφου και του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, συζήτησαν και αποφάσισαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΥΠΕ Λάρκος Λάρκου.

Το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΥΠΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΥΠΕ και τον Αναπληρωτή Διευθυντή -Αρχισυντάκτη Γιώργο Πενηνταέξ, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο και συζήτησε μαζί του την προοπτική αυτή.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων προβάλλει και στηρίζει εκδηλώσεις ή δραστηριότητες της Τοπικής Αρχής, που παρουσιάζουν ευρύτερο και υπερτοπικό ενδιαφέρον, ενώ ο Δήμος Πάφου ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη στενή συνεργασία που διατηρεί με το ΚΥ.Π.Ε. σε ειδησεογραφικό επίπεδο.

Αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, με πρώτο βήμα την οργάνωση το προσεχές Φθινόπωρο στην Πάφο εκδήλωσης υψηλού επιπέδου με θέμα «Ο ρόλος των ΜΜΕ στη χρηστή διοίκηση και διαφάνεια».

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ Λάρκος Λάρκου και ο Αναπληρωτής Διευθυντής – Αρχισυντάκτης Γιώργος Πενηνταέξ συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη με τον οποίον συζήτησαν διάφορα θέματα. Εκφράστηκαν απόψεις και τρόποι περαιτέρω συνεργασίας με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, κυρίως στον τομέα της επικοινωνίας και της προβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Στο πλαίσιο της συνάντησης, το ΚΥΠΕ δια μέσω των κ. Λάρκου και Πενηνταέξ εξέφρασε την καλή διάθεση να προβάλλει τις τοπικές δραστηριότητες και προς την Κύπρο αλλά και προς το εξωτερικό μέσα από τα διάφορα κανάλια που διαθέτει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ΚΥΠΕ, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων, έχει την καλή πρόθεση να προβάλλει ως χορηγός επικοινωνίας σημαντικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που διοργανώνουν οι δύο Δήμοι.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)