Συνεχής και σημαντική πλέον η ροή στα φράγματα της Πάφου

Συνεχής και σημαντική πλέον η ροή στα φράγματα της Πάφου

Συνεχής και σημαντική τα τελευταία 24ωρα χαρακτηρίζεται από τους αρμόδιους του Τμήματος Υδάτων η ροή νερού στα φράγματα της επαρχίας Πάφου. Βάσει των σημερινών μετρήσεων, όλα τα φράγματα της Πάφου έχουν αισθητή διαφοροποίηση στις αποθηκευμένες ποσότητες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, τονίζουν, βάσει των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων δύο ημερών.

Στο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας και δεύτερο μεγαλύτερο παγκυπρίως, αυτό του Ασπρόκρεμμου, είχε σήμερα το πρωί αποθηκευμένη ποσότητα που αντιστοιχεί στο 38,6% της συνολικής του χωρητικότητας. Αντιστοίχως, στο φράγμα Κανναβιού η πληρότητα έφθασε το 28,8% και στο φράγμα Μαυροκόλυμπου στο 35,3%.


Στα φράγματα της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς, όπου ήδη καταγράφηκε και η πρώτη υπερχείληση στο φράγμα Πωμού, η κατάσταση έχει ως εξής:

Το φράγμα Ευρέτου παρουσιάζει σήμερα πληρότητα 36%, το φράγμα Αργάκας 69,9%, καθιστώντας το επόμενο αναμενόμενο να υπερχειλίσει τις επόμενες μέρες, ενώ το φράγμα Αγίας Μαρίνας έχει πληρότητα 43%.

Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων της επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα του Τ.Α.Υ. ανέρχεται σήμερα στο 39,4%.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου