Συνεχίζει στο τιμόνι του ΕΒΕ ο Ανδρέας Δημητριάδης

Συνεχίζει στο τιμόνι του ΕΒΕ ο Ανδρέας Δημητριάδης

Κατά απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου της Πάφου έχει βρεθεί συναίνεση ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης και έτσι ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου προχωρεί ενωμένος ως την Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου.

Ο κ. Δημητριάδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως  ένας από τους στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να υπάρξει συνένωση δυνάμεων του επιχειρηματικού κόσμου για την προώθηση και υλοποίηση διαφόρων ιδιωτικών έργων πέραν των έργων υποδομής.


Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως όπως έχει προσυμφωνηθεί, ο ίδιος θα είναι πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου την επόμενη τριετία και ο Γιώργος Μάης θα αναλάβει την προεδρία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προώθησης Πάφου με αποτέλεσμα να έχει αποφευχθεί η διαμάχη.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η Γενική Συνέλευση θα ασχοληθεί καταρχάς με τα πεπραγμένα αλλά θα είναι και εκλογική και ενδεχομένως θα γίνουν εκλογές για τα μέλη του ΔΣ, όπως είπε.

Με βάση το καταστατικό το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 20 πρόσωπα εάν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από 20 τότε αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές.

Στόχος του ΕΒΕ, είπε ο κ. Δημητριάδης, είναι η υλοποίηση των έργων που βρίσκονται υπό εξέλιξη και ο καθορισμός περαιτέρω δράσεων με σκοπό την προώθηση της οικονομίας της Πάφου.

Επιπρόσθετα ανέφερε, ανάμεσα στους στόχους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου είναι η αύξηση των πτήσεων προς το αεροδρόμιο Πάφου με συγκεκριμένο στόχο την Αίγυπτο, την περαιτέρω υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την προώθηση του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, την προώθηση του ενδιαφέροντος από πλευράς μεγάλων Κινέζικων συνδέσμων οι οποίοι θέλουν να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν στην Πάφο Διεθνές Περιφερειακό Κέντρο Υπηρεσιών , προώθηση και ολοκλήρωση των προβλήτων για την Πάφο και το Λατσί.

Επίσης, είπε ο κ. Δημητριάδης, θα καταβληθεί προσπάθεια για την , προώθηση Φαρμακευτικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Πάφο όπου τώρα τυγχάνουμε και της υποστήριξης του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας γιατί έχει αποτύχει η προώθηση Τεχνολογικού Πάρκου στη Λεμεσό.

Πρόσθεσε ακόμη πως  προς αυτή την κατεύθυνση εξαμελή αποστολή αναμένεται να αφιχθεί από την Τσαν Τζού υπό την ηγεσία του αντιδημάρχου της πόλης περί τα τέλη Ιουλίου.

Το ΕΒΕ Πάφου , είπε ο κ. Δημητριάδης,  θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την υλοποίησή της Μαρίνας της Πάφου, το επενδυτικό Ταμείο που προωθεί το Επιμελητήριο, την μόνιμη Μονάδα Αφαλάτωσης, την προώθηση βασικών έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα όπως είναι ο δρόμος Αεροδρομίου – Μαρίνας, το θέμα του Εθνικού Πάρκου Ακάμα, την ανάπλαση παραλιών και αμμουδιών, δευτερογενές οδικό δίκτυο, την προώθηση των μεγάλων και σύνθετων αναπτύξεων του ιδιωτικού τομέα, τη δημιουργία πολυδύναμου Βιομηχανικού Διοικητικού Κέντρου στην Βιομηχανική περιοχή  Αγίας Βαρβάρας και αρκετά άλλα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία της Πάφου, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ