Συνεχίζεται η “Οδύσσεια” με την Μαρίνα Πάφου

Συνεχίζεται η “Οδύσσεια” με την Μαρίνα Πάφου

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Οργανώσεων Ιδιωτικού Τομέα της Πάφου (ΣΕΦΟ) και όλοι οι βουλευτές της επαρχίας, μετά την επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα της μαρίνας, ετοιμάζονται σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» για νέες παραστάσεις προς το Προεδρικό για το ίδιο θέμα.

Οι τοπικοί φορείς εκφράζουν έντονη πλέον ανησυχία για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση που παρατηρείται στη προώθηση και υλοποίηση του μεγάλου έργου της μαρίνας της Πάφου, η οποία θα συμβάλει στον εμπλουτισμό και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της επαρχίας, στην προσέλκυση ναυτικού τουρισμού και επενδυτών και στην ανάδειξη της περιοχής σε πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού.


Οι νέες παραστάσεις προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα κινούνται στο περίγραμμα της επιστολής που στάληκε ήδη και στην οποία επισημαίνεται ότι οι διαδικασίες για προώθηση του μεγάλου έργου καθυστερούν σε ανησυχητικό βαθμό.

Στις 22 περασμένου Δεκεμβρίου εκδόθηκε απόφαση από το Διοικητικό Δικαστήριο με την οποία αποφασίστηκε ότι η συγκρότηση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων που διορίστηκε από το τότε Υπουργικό Συμβούλιο πάσχει λόγω κακής σύνθεσης του διορίζοντα οργάνου.

Οι φορείς της Πάφου με την επιστολή που απέστειλαν ήδη και με τις νέες παρεμβάσεις που μεθοδεύουν, καλούν το Υπουργικό Συμβούλιο όπως προχωρήσει άμεσα με το διορισμό Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων για να συνεχίσει τη διαδικασία του διαγωνισμού για την κατακύρωση του έργου της Μαρίνας Πάφου.

Πηγή: Φιλελεύθερος