Συνεχίζεται η υπόθεση Aristo στο Κακουργιοδικείο στην Πάφο

Συνεχίζεται η υπόθεση Aristo στο Κακουργιοδικείο στην Πάφο

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί Πάφου της Εταιρείας Aristo Developers.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, η υπόθεση συνεχίστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, με την κατάθεση ακόμα τεσσάρων μαρτύρων, Ιωάννας Παναγιώτου, Επαρχιακό Λειτουργό του Κτηματολογίου Πάφου, Γ. Καραγιάννη, Εκτελεστικό Μηχανικό του ΣΑΠΑ, Σάββα Ιωάννου, υπεύθυνο του Κλάδου Κρατικής Γης του Κτηματολογίου Πάφου και Ν. Χειμώνας, μέλος του ΤΑΕ Πάφου.


Αρχικά η κ. Παναγιώτου ανέγνωσε τις γραπτές καταθέσεις της και στη συνέχεια κατέθεσε διάφορα έγγραφα του Κτηματολογίου.

Ο κ. Παπαϊωάννου, συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, έφερε ένσταση στην κατάθεση εγγράφων που είναι άσχετα με την υπόθεση και αφορούν συναλλαγές που είχε η Εταιρεία με άλλα άσχετα πρόσωπα.

Ο επόμενος μάρτυρας, κ. Καραγιάννης, κατάθεσε αριθμό εγγράφων και αντεξετάστηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ποινικολόγο Γιώργο Παπαιωάννου.

Ο εν λόγω μάρτυρας ανέφερε ότι η Εταιρεία κατόπιν διαβουλεύσεων με το Σ.Α.Π.Α., συμμορφώθηκε με τις απόψεις και τις απαιτήσεις του Σ.Α.Π.Α. όσον αφορά τον εν λόγω διαχωρισμό.

Ο τρίτος μάρτυρας, Σάββας Ιωάννου, ήταν τυπικός μάρτυρας και η μαρτυρία του περιορίστηκε σε θέματα διαδικαστικά.

Τέλος κατέθεσε ως μάρτυρας ο Αστυφύλακας Ν. Χειμώνας, μέλος του ΤΑΕ Πάφου, ο οποίος έλαβε αριθμό καταθέσεων.

Από την πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από το δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο, κατέθεσε τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ως τεκμήρια στο Δικαστήριο και ζήτησε επίσης από τους μάρτυρες κατηγορίας να καταθέσουν στο Δικαστήριο κάποια έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι Θεόδωρος και Ρούλα Αριστοδήμου, Χρήστος Σολωμονίδης και Σάββας Σάββα παραμείνουν ελεύθεροι με τους ίδιους όρους εγγύησης.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)