Συνεχίζονται οι προσπάθειες για πανεπιστημιακή σχολή στην Πάφο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για πανεπιστημιακή σχολή στην Πάφο

Μπορεί κάποιοι να θεώρησαν ότι πάψαμε να αγωνιζόμαστε για την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής όμως καθόλου δεν ευσταθεί αυτή η άποψη. Η Πάφος, η πόλη του πολιτισμού, της ανάπτυξης και του πνεύματος, η πόλη της αρχαιολογίας δικαιούται και θα έχει την δικιά της πανεπιστημιακή σχολή γιατί μπορεί και πρέπει να την έχει.

Με ιδιαίτερο ζήλο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για να υλοποιήσουμε το όραμα να αποκτήσει η Πάφος Πανεπιστημιακή Σχολή.


Από την αρχή που πάρθηκε η απόφαση αυτή και αρχίσαμε τις προσπάθειες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλές αντιδράσεις από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Απόρριψη, άρνηση, και μια προσπάθεια να μας αποκαρδιώσουν και να σταματήσουμε τις προσπάθειες μας, αλλά το αντίθετο πέτυχαν. Η φλόγα για την δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στην πόλη μας παραμένει ζωντανή.

Επιχειρήματα όπως “η Πάφος είναι μακριά”, όπως “δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ακαδημαϊκή κοινότητα με την ίδρυση μίας μόνο πανεπιστημιακής σχολής”, όπως ότι “δεν θα προσελκύσει η σχολή αυτή ακαδημαικού επιπέδου καθηγητές” και άλλα, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και τα απορρίπτουμε κατηγορηματικά.

Η δύναμη της επιμονής και της διεκδίκησης κρατάει το όνειρο ζωντανό και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες, γιατί ξέρουμε, πως αν δεν είσαι διεκδικητικός δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου.

Εμείς είμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε να αναβαθμίσουμε αυτή την πόλη γιατί το αξίζει, γιατί πλέον διεκδικούμε, γιατί πλέον η Πάφος έπαψε να είναι “ο φτωχός συγγενής”-έτσι εντατικοποιούμε τις προσπάθειες μας και διαφωτίζουμε τους πάντες.

Φαίνεται, ότι για να κερδίσουμε κάτι ως Παφίτες θα πρέπει συνεχώς να φωνάζουμε και να διεκδικούμε γιατί φαίνεται ότι μας θεωρούν δεύτερης και τρίτης αλλά και τέταρτης κατηγορίας πολίτες.

Πρέπει, όλοι οι φορείς να συνεχίσουμε τις προσπάθειες γιατί η Πάφος δικαιωματικά μπορεί να έχει τη δική της πανεπιστημιακή σχολή γιατί έχει και την υποδομή, και το ανθρώπινο δυναμικό, και την δύναμη ως πόλη.

Εμείς, ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και με τίποτα δεν θα αφήσουμε το όραμα μας, το οποίο θα φροντίσουμε να έχει αίσιο τέλος, γιατί, πιστεύουμε ότι η Πάφος αξίζει ένα καλύτερο αύριο!!

Χ.Σαββίδης
Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΚΟ