Συνεχίστηκε στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση εκμετάλλευσης ανήλικης

Συνεχίστηκε στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση εκμετάλλευσης ανήλικης

Με νέο μάρτυρα κατηγορίας, εκπρόσωπο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΜΤΝ, συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, η υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άσεμνης επίθεσης ανήλικης από 60χρονο Βρετανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στη σημερινή δικάσιμο παρουσιάστηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 60χρονου και της 11χρονης καθώς και η διαδρομή της τηλεπικοινωνιακής τους επικοινωνίας.


Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την υπόθεση για τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 09:30 και διέταξε όπως μέχρι τότε ο 60χρονος παραμείνει υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκε μετά από μια πολύωρη διαδικασία η κατάθεση της 11χρονης στην κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από την Α’ δημόσιο κατήγορο Ξένια Ξενοφώντος αλλά και την αντεξέταση της από το συνήγορο υπεράσπισης του 60χρονου Βρετανού δικηγόρο Κώστα Σιαηλή.

Αρχικά η σύλληψη του 60χρονου έγινε την 1η Σεπτεμβρίου στις 15:50 για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου και άσεμνης επίθεσης μετά την καταγγελία συγγενικών προσώπων 11χρονης από την Πάφο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ της περιόδου Ιουνίου με Αύγουστο του 2015, ο 60χρονος από τη Βρετανία μόνιμος κάτοικος Κύπρου φέρεται πως κακοποιούσε σεξουαλικά το 11χρονο κοριτσάκι.

Ο 60χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της 11χρονης και ήταν σε θέση να επισκέπτεται την οικογένεια στο σπίτι τους.

Η 11χρονη φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τις παρενοχλήσεις σε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο ακολούθως προχώρησε στην καταγγελία της υπόθεσης στην Αστυνομία.

Τη σύνθεση του κακουργιοδικείου απαρτίζουν οι πρόεδρος Άγγελος Δαυίδ, ο Ανώτερος Δικαστής Δημήτρης Κίτσιος και ο Επαρχιακός δικαστής Κώστας Σατολιάς.