Σύλληψη εθνοφρουρού για τις πυρκαγιές

Συγκεκριμένα, εθνοφρουρός συνελήφθη τα μεσάνυκτα ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Θελέτρας – Γιόλου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύλληψη του εθνοφρουρού έγινε μετά τη θεληματική κατάθεση 19χρονου, ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση, και, σύμφωνα με τον οποίο, ο εθνοφρουρός που συνελήφθη ευθύνεται για την καταστροφική πυρκαγιά το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Ο 19χρονος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να βάζει φωτιά στην τοποθεσία «Λίμνες», που είναι έδαφος του χωριού Θελέτρα, στις 16.15 την Τετάρτη. Σύμφωνα με την αστυνομία, παραδέχτηκε ότι προκάλεσε τρεις πυρκαγιές στην ίδια περιοχή τον Αυγούστο, λέγοντας στους ανακριτές της υπόθεσης ότι του αρέσει να βλέπει το καπνό της φωτιάς.

Χθες παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών. Τις πληγείσες περιοχές αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης συνοδευόμενος από λειτουργούς τμημάτων του Υπουργείου του και εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων.

Η πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή Παλαιάς Θελέτρας – Γιόλου κατέκαυσε περίπου δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα, δένδρα, ενώ προκάλεσε και τεράστιες ζημιές σε κατοικίες, κτηνοτροφικά υποστατικά, και γεωργικές καλλιέργειες.

Πηγή ΚΥΠΕ/Sigmalive