Σύνδεσμος για άτομα με Αυτισμό: Έκκληση για στήριξη του κέντρου στην Πάφο

Σύνδεσμος για άτομα με Αυτισμό: Έκκληση για στήριξη του κέντρου στην Πάφο

Αυξημένες είναι οι ανάγκες του Παγκύπριου Συνδέσμου για άτομα με Αυτισμό, ο οποίος απευθύνει δραματική έκκληση σε πολίτες, στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στην Πολιτεία για στήριξη του κέντρου που λειτουργεί στην Πάφο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Ανταποκριτής του Alpha στην Πάφο, Κώστας Νάνος, εδώ και χρόνια καταβάλλονταν προσπάθειες για μεταφορά του Συνδέσμου σε ένα άλλο οίκημα, το οποίο παρόλο που βρέθηκε δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μετατροπή του σε λειτουργικό χώρο ώστε να μπορέσει ολοκληρωθεί η μετακόμιση.


Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει:

Αυτή την στιγμή το κέντρο Πάφου βρίσκεται σε πληρότητα από άτομα και είναι άμεση ανάγκη η μετακόμιση μας σε μεγαλύτερο χώρο, ο οποίος να είναι πιο λειτουργικός ούτως ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και να λειτουργήσουμε καινούρια προγράμματα τα οποία θα εξυπηρετήσουν καλύτερα και ποιοτικά τα παιδιά. Μετά από επτά χρόνια προσπάθειας καταφέραμε να βρούμε ένα χώρο ο οποίος έχει τις κατάλληλες άδειες κι έτσι μπορούμε να το μετατρέψουμε σε κέντρο ημέρας. Το κόστος για την μετατροπή του χώρου αυτού σε κατάλληλο για χρήση, ως κέντρο ημέρας μας αποτρέπει από την άμεση μετακόμιση μας λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε.

Πηγή: Alphanews