Σύσκεψη για επικινδυνότητα της παραλιακής περιοχής Τάφοι των Βασιλέων

Προς την λήψη επιπρόσθετων μέτρων οδεύει η αστυνομία σε συνεργασία


με την Επαρχιακή διοίκηση, τον ΚΟΤ, την Αρχή Λιμένων και το Δήμο Πάφο, στην παραλιακή περιοχή Τάφοι των Βασιλέων στην οποία έχουν σημειωθεί πολλοί πνιγμοί .

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Σοφοκλέους στην παρουσία εκπροσώπων της Επαρχιακής Διοίκησης, του ΚΟΤ, της Αρχής Λιμένων και του Δήμου Πάφου το θέμα της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής τέθηκε επί τάπητος.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε όπως την ερχόμενη εβδομάδα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποιήσουν επί τόπου επίσκεψη στην παραλία της περιοχής Τάφοι των Βασιλέων, με στόχο την λήψη επιπρόσθετων μέτρων μέχρι την κατασκευή λιμενοβραχιόνων και των έργων ακτοπροστασίας της γραμμής ολόκληρου του βορειοδυτικού μετώπου της Πάφου.

Όπως αναφέρθηκε στην σύσκεψη η εφαρμογή του προσωρινού μέτρου με την εγκατάσταση σημαδούρων σχοινιών και σημαιών στην παραλία για την προστασία των λουομένων δεν είναι τελικά τόσο αποτελεσματική όσο αναμένονταν.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή η οποία δεν αποτελεί παραλία λουομένων χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω των υπόγειων ισχυρών ρευμάτων. Κατά την σύσκεψη πάρθηκε επίσης η απόφαση όπως διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια από τον ΚΟΤ σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες ώστε να είναι ενήμεροι για την επικινδυνότητα της παραλίας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/