Τέλος εποχής για το πρώην Α’ Γυμνάσιο Πάφου (video)

Τέλος εποχής για το πρώην Α’ Γυμνάσιο Πάφου (video)

Από τα ξημερώματα σήμερα, το κέντρο της Πάφου είναι διαφορετικό: Ένα από τα εμβληματικά κτίρια της εκπαίδευσης στο εμπορικό κέντρο της Πάφου, δεν υπάρχει πια. Το Νικολαίδειο Γυμνάσιο, κατεδαφίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του μέσα σε λίγες ώρες, μετά τη χθεσινή υπογραφή των σχετικών συμβολαίων από τον Δήμο Πάφου και τον εργολάβο, ενέργεια που ακολούθησε τη μεταβίβαση της κυριότητας του κτιριακού συγκροτήματος από τον κηδεμόνα τ/κ περιουσιών στο Δήμο Πάφου.

Το κτίριο που επί δεκαετίες δέσποζε στον ιστορικό πυρήνα της Πάφου, παρέμενε ερειπωμένο τους τελευταίους μήνες μετά την μεταφορά του Νικολαιδείου Γυμνασίου στο χώρο του Λυκείου Κύκκου.


Η ακαταλληλότητα των κτιρίων, ώθησε Υπουργείο Εσωτερικών και Δήμο Πάφου να συμφωνήσουν όπως το κτίριο κατεδαφιστεί για να αποτελέσει τμήμα της ανάπλασης του κέντρου, με τη δημιουργία εκεί μεγάλου χώρου στάθμευσης και εστιών πρασίνου.

Από τις πέντε τα ξημερώματα σήμερα, τα συνεργεία του εργολάβου μπήκαν στο χώρο και άρχισαν τις κατεδαφίσεις, προκειμένου ο χώρος να αποτελέσει μέρος της μεγάλης ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της Πάφου.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου/Pafosnet