Τα βρήκαν Φαίδωνας και ψαράδες για το Λιμανάκι

Τα βρήκαν Φαίδωνας και ψαράδες για το Λιμανάκι

Σε τελικές διευθετήσεις σε ότι αφορά την στάθμευση των οχημάτων των επαγγελματιών ψαράδων στο λιμανάκι της Πάφου, μετά την τοποθέτηση ελεγχόμενης πύλης εισόδου στην περιοχή σε 24ωρη βάση, κατέληξαν σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και αντιπροσωπεία του κλάδου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο, κατόπιν αιτήματος του Συνδέσμου Παράκτιας Αλιείας, οι επαγγελματίες ψαράδες αποδέχτηκαν πρόταση του Δημάρχου Πάφου για τη δημιουργία 8 χώρων στάθμευσης, πίσω από τα κτίρια της Αρχής Λιμένων και δίπλα από την ελεγχόμενη πύλη εισόδου, προκειμένου να σταθμεύουν εκεί τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια που θα βρίσκονται στην θάλασσα. Συμφωνήθηκε επίσης ότι κατά τις νυκτερινές ώρες αλιείας, δηλαδή από τη 1.00 τα ξημερώματα έως τις 8.30 το πρωί της επόμενης μέρας, οι επαγγελματίες ψαράδες θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα οχήματά τους κοντά στα σκάφη τους. Την ίδια δυνατότητα θα έχουν και κατά τις νύκτες σφοδρής θαλασσοταραχής ή έντονης βροχόπτωσης ώστε να τα επιτηρούν και ταυτόχρονα να προστατεύονται οι ίδιοι από τις καιρικές συνθήκες.


Ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε ότι οι διευθετήσεις αυτές ισχύουν μόνο για τους επαγγελματίες ψαράδες και υπογράμμισε πως για οποιουσδήποτε άλλους παραβάτες θα εκδίδονται εξώδικα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι η πύλη εισόδου στο λιμανάκι της Πάφου, που είναι το πιο επισκέψιμο σημείο της Κύπρου και αποτελεί ελεγχόμενη περιοχή πεζών, είναι αναγκαία για την ασφάλεια του κοινού, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαφύλαξη της γραφικότητας του χώρου, αλλά και την προστασία των επισκεπτών από τα τροχοφόρα και την ηχορύπανση.

Ο Δήμαρχος Πάφου υπενθύμισε ότι η είσοδος οχημάτων για την τροφοδοσία των καταστημάτων, όταν αυτή δεν μπορεί να γίνεται από τον χώρο πίσω από τα κτίρια της Αρχής Λιμένων, καθώς και τον εφοδιασμό των σκαφών αναψυχής, επιτρέπεται μέχρι τις 10.00 π.μ., επισημαίνοντας ότι η διευθέτηση αυτή θα εξακολουθήσει να τηρείται με αυστηρότητα.