Τα γουρούνια γίνονται επιθετικά στη Χρυσοχού!

Τα γουρούνια γίνονται επιθετικά στη Χρυσοχού!

Καταγγελίες ότι σε κοινότητες του διαμερίσματος Χρυσοχούς άνθρωποι δέχονται επιθέσεις από… χοίρους, κάνουν οικολόγοι και άλλα άτομα που περιηγούνται συχνά στην μοναδικής φυσικής καλλονής περιοχή των κοινοτήτων στις παρυφές του Δάσους Πάφου.

Βάσει των καταγγελιών, το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στην εκτροφή χοίρων σε περιοχές που βρίσκονται εκτός κτηνοτροφικής ζώνης, με αποτέλεσμα τα ζώα να επιτίθενται σε ανθρώπους που έρχονται σε “ακτίνα βολής” από αυτά, αλλά και οι ίδιοι οι χοίροι να αφήνονται ελεύθεροι σε ξένα γεωργικά τεμάχια με αποτέλεσμα να δημιουργούν και τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες, στα συστήματα ποτίσματος και στις περιφράξεις των τεμαχίων.


Το πρόβλημα φαίνεται να είναι έντονο στην περιοχή που βρίσκεται το παλιό γεφύρι του Σκάρφου, όπου πολίτες που επιχείρησαν σε διάφορες περιπτώσεις να κατέβουν από τα αυτοκίνητά τους, δέχθηκαν επιθέσεις από «αδέσποτα» γουρούνια, επισημαίνουν σε καταγγελίες τους πολλά άτομα. Για την κατάσταση φαίνεται να έχουν προβεί σε διαβήματα και κάτοικοι των περιοχών αυτών, χωρίς όμως πρακτικό αποτέλεσμα.

Για το ασυνήθιστο αυτό θέμα, είχε προβεί σε καταγγελία και στην προηγούμενη Βουλή ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για τη διόρθωση της όλης κατάστασης.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου