Τα Κούκλια χαιρετίζουν την επιστροφή του 1.6 εκ. ευρώ από το Υπ. Εμπορίου για τους Ορείτες

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών εκφράζει τις ευχαριστίες του, προς το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού


και συγκεκριμένα προς τον πολιτικό του προϊστάμενο τον κ Γιώργο Λακκοτρύπη ο οποίος τόσο με δική του πρωτοβουλία όσο και των συνεργατών του , κατάφεραν να επιλύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα το πρόβλημα των αντισταθμιστικών μέτρων του Αιολικού πάρκου Ορειτών προς τις επηρεαζόμενες κοινότητες της Ανατολικής Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κοινοτικής Αρχής.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών Μιχάλης Σόλωνος μέσω της γραπτής του ανακοίνωσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το λόγω ότι σήμερα μετά την απόφαση του Υπουργικού να επιστραφούν στην Κοινότητες τα αντισταθμιστικά του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, είναι πολύ σημαντικό – όπως είπε-, αφού σήμερα όλες οι Κοινότητες περνούν πολύ δύσκολα και δεν έχουν σχεδόν καθόλου πόρους.

Ως εκ τούτου συνεχίζει η ανακοίνωση, αυτή η οικονομική βοήθεια θα αποτελέσει μια τονωτική ένεση ώστε το Κοινοτικό Συμβούλιο να είναι σε θέση να καλύψει το πλάνο του και τα έργα που έχει προγραμματίσει και που μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκαν.

Όπως είναι γνωστό με απόφαση του Υπουργικού οι κοινότητες θα λάμβαναν το 2% το κύκλου εργασιών του Αιολικού πάρκου ως αντισταθμιστικό μέτρο εξαιτίας επηρεασμού της περιοχής του από τους πυλώνες.