Τα Φώτα στην Πάφο

Τα Φώτα στην Πάφο

Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιόρτασε τα Άγια Θεοφάνεια η Πάφος. Η Θεία Λειτουργία και ο μεγάλος αγιασμός τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι πιστοί συνέρρευσαν στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, όπου εκεί έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, σε καλές καιρικές συνθήκες.


Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ευχήθηκε “όπως ο Θεός απάλλαξε τον κόσμο από τη καταδυναστεία του διαβόλου, με το βάπτισμα του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη και το απολυτρωτικό του έργο, έτσι να απαλλάξει και την πατρίδα μας από την καταδυναστεία του Τούρκου εισβολέα” και να δώσει το θείο φωτισμό του, που άπλετα σήμερα παρέχει σε όλους, στην ηγεσία μας και το λαό μας, “ώστε να αντιληφθούμε τα τελικά πάγια σχέδια των Τούρκων αλλά και να προσπαθήσουμε να τα αποτρέψουμε για να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε και όχι να επανενώσουμε απλώς την πατρίδα μας”.

theophania_2

O Mητροπολίτης Πάφου ευχήθηκε τέλος Χρόνια Πολλά και όπως ο Θεός βοηθήσει όλους μας. Ανάμεσα στους πέραν των σαράντα νέων που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στη θάλασσα, για να πάρουν το σταυρό, ήταν και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Δώρος Παφίτης.

Ο κ. Παφίτης σε μια προσπάθεια οικονομικής στήριξης της Ανοικτής Θεραπευτικής Κοινότητας Εξαρτημένων Ατόμων «Τόλμη» της Πάφου βούτηξε με το κοστούμι στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων. Ο κ. Παφίτης δήλωσε ότι η κίνηση αυτή στέλνει πολλαπλά μηνύματα αφού το σύνθημά της είναι ” Αντιδρώ! Συμμετέχω! Στηρίζω!” .

Ξεχωριστή νότα στους επίσημους εορτασμούς των Αγίων Θεοφανείων στην Πάφο αποτέλεσε η συμμετοχή μικρών παιδιών, κοριτσιών και αγοριών, που βούτηξαν στα κρύα νερά για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού.

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανείων στην Πάφο παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, εκ μέρους της κυβέρνησης ο Εκπρόσωπός της Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος οι πολιτειακές, εκκλησιαστικές και στρατιωτικές αρχές της Πάφου, καθώς και πλήθος κόσμου.