Τελεσίδικο: Η Aegean δεν έρχεται Πάφο…

Τελεσίδικο: Η Aegean δεν έρχεται Πάφο…

Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός αερομεταφορέας Aegean επιχείρησε να βολιδοσκοπήσει την έλευση του και στο αεροδρόμιο Πάφου, πέραν των πτήσεων που πραγματοποιεί από τη Λάρνακα, ωστόσο μετά από ελάχιστες εβδομάδες ερευνών και επαφών με οικονομικούς παράγοντες της επαρχίας, αναγκάστηκε να σταματήσει την ενασχόληση του, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν οι προοπτικές για κερδοφόρα έλευση του στην Πάφο.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι πρώτιστη στόχευση της Aegean ήταν η χρησιμοποίηση του αεροδρομίου Πάφου ως «ενδιάμεσου σταθμού» κατά το δρομολόγιο Λάρνακα-Αθήνα και Αθήνα-Λάρνακα, προκειμένου να αποφύγει περιττά έξοδα από τη χρήση και της Πάφου ως σταθμού με όλες τις αναγκαίες υποδομές σε εξοπλισμό και προσωπικό.


Η διαδικασία αυτή ήταν ευρέως διαδεδομένη κατά τη λειτουργία των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες χρησιμοποιούσαν την Πάφο ως ενδιάμεσο σταθμό στα πλείστα δρομολόγια τους με αφετηρία και προορισμό τη Λάρνακα.

Ωστόσο, φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες toy F, ότι και η ρύθμιση αυτή συνεπαγόταν σημαντική οικονομική επιβάρυνση για την εταιρεία, που σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως πιο ψηλή τιμολογιακή της πολιτική σε σχέση με την Cobalt, καθιστούσε επισφαλή την κερδοφόρα παρουσία της στην Πάφο.

Έχοντας ως δεδομένες και τις δύο προηγούμενες απόπειρες της, όταν και άρχισε κάποια δρομολόγια ή προπώληση εισιτηρίων για να σταματήσει όμως σε διάστημα λίγων εβδομάδων, η Aegean σταμάτησε αυτή τη φορά τις βολιδοσκοπήσεις σε πολύ αρχικό στάδιο.

Πηγή: «Φιλελεύθερος»