Τελετή βράβευσης μαθητών στο διαγωνισμό ‘Αφίσα για την Ειρήνη’

Στην Πάφο πραγματοποιείται  η τελετή βράβευσης του Λαϊονικού διαγωνισμού “Αφίσα για την ειρήνη”


2013-2014, σύμφωνα με την Πρόεδρο της επιτροπής “Αφίσα για την Ειρήνη” Θέμα 117Β –Κύπρος Ντανιέλλα Μούγιαννου.

Η κ. Μούγιαννου, ερωτηθείσα σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως παγκόσμια έλαβαν μέρος 400 χιλιάδες έργα μαθητών ηλικίας 11 – 13 χρόνων από 62 χώρες και στόχος του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την ειρήνη αλλά και για να διαφανεί μέσα απ’ αυτόν πώς φαντάζονται οι μαθητές ένα ειρηνικό κόσμο στο μέλλον.

Η κάθε λέσχη Λάιονς, εξήγησε, χρηματοδοτεί το σχολείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό και αυτή η χρηματοδότηση κατατίθεται σε ένα διεθνές ταμείο προκειμένου κάθε χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα από σεισμούς και άλλες καταστροφές να τύχει στήριξης.

Από την Ελλάδα και την Κύπρο αποστέλλεται το καλύτερο σχέδιο στην Αμερική για να συμμετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό.

Φέτος, συνέχισε, την 23η θέση παγκόσμια στο διαγωνισμό εξασφάλισε η καλλιτέχνης μαθήτρια Έυα Γιαννέλου του Α’ Γυμνασίου Χολαργού που έτυχε στήριξης από τη λέσχη Ολυμπιάδα της Ελλάδας.

Στην Επαρχία Πάφου στο φετινό διαγωνισμό, οι τρεις λέσχες Λάιονς (λέσχη Λάιονς Πάφου, λέσχη Αγαπήνωρ Πάφου, και λέσχη Ακάμας) χρηματοδότησαν επτά συνολικά σχολεία, το Α’ Δημοτικό, το Β΄Δημοτικό, το Γ΄Δημοτικό, το 7ο Δημοτικό, το Νικολαϊδειο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου και το Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, από τα οποία  συνολικά – όπως είπε- συμμετείχαν πάνω από 300 μαθητές και μαθήτριες

Σύμφωνα με την κ. Μούγιαννου, στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης, θα λειτουργήσει έκθεση με τα έργα των συμμετεχόντων μαθητών και θα τους επιδοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής. Πιστοποιητικά συμμετοχής θα επιδοθούν και στα σχολεία που συμμετείχαν.

Το 1ο  βραβείο του διαγωνισμού  “Αφίσα για την Ειρήνη” στην Κύπρο εξασφάλισε – όπως είπε-  η Δέσποινα  Κοφινάκου του Γυμνασίου  Αγ. Αθανασίου Λεμεσού, το 2ο βραβείο η Διομήδους Ευανθία  του Γυμνασίου  Αποστόλου Παύλου Πάφου και το 3ο βραβείο η Nathan Banks του Grammar School της Λεμεσού.

Στην τελετή βράβευσης του Λαϊονικού διαγωνισμού θα παραστεί και ο Κυβερνήτης Θέματος 117 Β Μιχάλης Χριστοφόρου ενώ η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της 16χρονης Μαρίας Χριστίνας Τσιακούρμα.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 16:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στην Πάφο.