Την ανάγκη λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο θέτει ο Α. Αντωνίου

Την ανάγκη λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο θέτει ο Α. Αντωνίου

Την ανάγκη λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο


θέτει με γραπτή του ανακοίνωση του ο βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος στην Πάφο Αντώνης Αντωνίου.

Ο κ Αντωνίου αναφέρει πως η μεγάλη διαχρονική διακύμανση της βροχόπτωσης, με συχνές ανομβρίες δυο και τριών χρονών ,ανάγκασαν το κράτος να λάβει πρόσθετα μέτρα διαχείρισης, όπως οι μονάδες αφαλάτωσης.

Μέσα σε αυτή τη πολιτική , προσθέτει , ξεκίνησε να λειτουργεί στις 22 Νοεμβρίου 2010 η κινητή μονάδα αφαλάτωσης της Πάφου για να καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης.

Ο κ Αντωνίου αναφέρει ωστόσο , πως το συμβόλαιο ενοικίασης της κινητής μονάδας αφαλάτωσης της Πάφου λήγει στις 22 Νοεμβρίου 2013 και δημιουργούνται – όπως είπε-, εύλογες ανησυχίες. Οι εναλλασσόμενες διαδοχικές περίοδοι πολυομβρίας και ανομβρίας επιβάλλουν την μελέτη συνέχισης της λειτουργίας της κινητής ή κατασκευής μόνιμης μονάδας αφαλάτωσης, σημείωσε, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι θα ικανοποιούνται οι ανάγκες της επαρχίας σε νερό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ανάγκες σε νερό ύδρευσης προβλέπεται να αυξάνονται με μεγάλους ρυθμούς μέσα στα επόμενα χρόνια και εν μέσω οικονομικής κρίσης , οι άνθρωποι επιστρέφουν μαζικά στη γεωργία και κατ΄ επέκταση, οι ανάγκες νερού αναμένεται να είναι αυξημένες.

Επιπρόσθετα ,συνεχίζει στην γραπτή του ανακοίνωση ο κ Αντωνίου σε περιοχές μεγάλης ανάπτυξης, όπως στο Χαποτάμι και στη δυτική περιοχή της πόλης της Πάφου, οι σημερινές υδρευτικές ανάγκες καλύπτονται οριακά.

Η λειτουργία των Μονάδων Αφαλάτωσης ,λοιπόν , καταλήγει στην ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου είναι ύψιστη ανάγκη για την επίλυση του υδατικού προβλήματος που μαστίζει την πόλη μας , προσθέτοντας πως δεν έχουμε περιθώρια εφησυχασμού και καθυστέρησης. Το κράτος πρέπει να κινηθεί έγκαιρα, ώστε να λυθεί μακροπρόθεσμα το επίμαχο αυτό θέμα, καταλήγει.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/