Την Δευτέρα έξω από το Υπουργείο Παιδείας οι γονείς και τα παιδιά του Δημοτικού Κάτω Πύργου

Την Δευτέρα έξω από το Υπουργείο Παιδείας οι γονείς και τα παιδιά του Δημοτικού Κάτω Πύργου

Στη λήψη δυναμικών μέτρων προχωρούν οι γονείς των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Την Δευτέρα 9 του Σεπτέμβρη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι οργανωμένοι γονείς του Δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου,και οι μαθητές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί στο προαύλιο του Υπουργείου Παιδείας στην Λευκωσία.


Ο Σύνδεσμος Γονέων του  Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου διαμαρτύρεται για την στάση που τηρεί το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, επιμένοντας ουσιαστικά στην αθέτηση της συμφωνίας και της γραπτής διαβεβαίωσης που έδωσαν τον Σεπτέμβριο του 2011, ότι το Σχολείο θα λειτουργεί με 5,5 δασκάλους συν τον διευθυντή, όσος και αν είναι ο αριθμός των μαθητών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως το κλείσιμο του σχολείου και η μεταφορά των μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας, θα διαρκέσει για όσες ημέρες χρειαστεί και μέχρι το Υπουργείο να τηρήσει την συμφωνία του.

Οι γονείς, συνεχίζει στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους, καλούν το Υπουργείο Παιδείας να αφουγκραστεί και να νιώσει τις ταλαιπωρίες και τον μόχθο, τόσο των μαθητών όσο και των γονιών τους και όλες τις δυσκολίες που περνούν γιατί αποφάσισαν να μείνουν πιο απομακρυσμένο και αποκομμένο από την υπόλοιπη Κύπρο, τόπο.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην ακριτική Τηλλυρία, όσον αφορά την Παιδεία ειδικά, όπως αναφέρεται, δεν έχουν καμία διαφορά από αυτές των εγκλωβισμένων και σαν τέτοιες έπρεπε να αντιμετωπίζονται.

Το Δημοτικό Σχολείο του Πύργου , επανέλαβε ο κ Κλεάνθους , “είναι το δεύτερο εγκλωβισμένο σχολείο της Κύπρου”.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/