Την Δευτέρα η απόφαση  αν έγινε με σωστό  τρόπο η επίδοση του κατηγορητηρίου των κυρίων Α. Βγενόπουλο και Ευθύμιο Μπουλούτα

Την Δευτέρα η απόφαση αν έγινε με σωστό τρόπο η επίδοση του κατηγορητηρίου των κυρίων Α. Βγενόπουλο και Ευθύμιο Μπουλούτα

Άρχισε σήμερα η πολύκροτη ποινική υπόθεση με αριθμό 18567/12 που καταχωρήθηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου από πολίτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε εξαπατήθηκε κατά την αγορά την αξιογράφων.

Στην υπόθεση δεν εμφανίστηκαν οι κατηγορούμενοι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτα στους οποίους επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια στις 11 Μαρτίου και Απριλίου αντίστοιχα.


Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η λαϊκή τράπεζα , ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Νεοκλής Λυσάνδρου, ο Ευθύμιος Μπουλούτας , ο ο Χρίστος Στυλιανίδης ο Παναγιώτης Κουννής, η Κάλια Ευσταθίου και ο τέως διοικητής της κεντρικής τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης.

Στην Λαϊκή τράπεζα τον Χρίστο Στυλιανίδη, τον Παναγιώτη Κουνή και την Κάλια Ευσταθίου, επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια και η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 16 Μαΐου.

Το κατηγορητήριο ωστόσο δεν επιδόθηκε στον τέως διοικητή της κεντρικής τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη.

Οι κύριοι Βγενόπουλος και Μπουλούτας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς καταδολίευση , απάτη, δόλο , και ανακριβείς δηλώσεις προς το σκοπό απόκτησης χρημάτων . Τους κυρίους Βγενόπουλο και Μπουλούτα εκπροσώπησαν δικηγόροι τους οι οποίοι αρχικά ανέφεραν ότι δεν έγινε σωστά στους πελάτες τους η επίδοση των κατηγορητηρίων .

Οι συνήγοροι των κυρίων Βγενόπουλου και Μπουλούτα ήγειραν προδικαστική ένσταση υποστηρίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει επικυρώσει την συνθήκη του Σέγκεν με βάση την οποία στα έγγραφα φαινόταν ότι είχε γίνει επίδοση των δύο κατηγορητηρίων.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του παραπονούμενου υποστήριξε ότι η επίδοση έχει γίνει όχι με βάση την συνθήκη του Σέγκεν αλλά με βάση σχετική διακρατική συμφωνία Ελλάδας και Κύπρου για τα θέματα αυτά.

Το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του την ερχόμενη Δευτέρα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/