Την κυβέρνηση καλεί ο Γ. Ομήρου να απαντήσει στο διάβημα του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. με σταθερότητα και αποφασιστικότητα

Την κυβέρνηση καλεί ο Γ. Ομήρου να απαντήσει στο διάβημα του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. με σταθερότητα και αποφασιστικότητα

Η υιοθέτηση χρονοδιαγραμμάτων για έναρξη διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό


από πλευράς Γ.Γ του Ο.Η.Ε ξενίζει και είναι προφανώς απαράδεκτη και απορριπτέα ανέφερε με δηλώσεις του στην Πάφο ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Γ.Γ του Ο.Η.Ε θα έπρεπε να γνωρίζει, συνέχισε ο κ Ομήρου, ότι μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το 2004 χρονοδιαγράμματα δεν γίνονται αποδεκτά από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελληνική Κυπριακή πλευρά.

Θα έπρεπε ακόμα να γνωρίζει είπε , « ότι χωρίς επαρκή διαπραγματευτική βάση που να περιλαμβάνει τις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου δεν είναι νοητή η επανάληψη των συνομιλιών».

Τέλος είπε , η έκφραση εμπιστοσύνης προς τον κύριο Ντάουνερ από πλευράς Γ.Γ του Ο.Η.Ε δεν είναι συμβατή με την έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ε/Κ Πλευράς όπως αυτή εκφράστηκε με ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κάλεσε παράλληλα την Κυβέρνηση να απαντήσει στο διάβημα του Γ.Γ του Ο.Η.Ε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα.

Ο κ Ομήρου ανέφερε μάλιστα πως σήμερα το πρωί επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, γύρω από το θέμα , και του διαβίβασε τις απόψεις αυτές.

Ερωτηθείς τι σημαίνει « η έκφραση εμπιστοσύνης προς τον κ Ντάουνερ από πλευράς Γ.Γ. του Ο.Η.Ε» , ο κ Ομήρου απήντησε « σημαίνει ότι ο Γ.Γ. εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τους χειρισμούς του κ Αλεξάντερ Ντάουνερ, και επειδή θα έπρεπε να ήταν πολύ καλά γνωστό στον Γ.Γ. ότι λόγω πράξεων, παραλείψεων, διαγωγής συμπεριφοράς, του κ. Ντάουνερ μέσα στην Κυπριακή – Ελληνική πλευρά , στην Κυπριακή Δημοκρατία, δεν υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη» , λόγω – όπως είπε- τεκμηριωμένων γεγονότων για τις πράξεις και παραλείψεις και συμπεριφορές του κ Ντάουνερ. Κατά τη γνώμη, κατέληξε, δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η δήλωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/