Την προσφορά του Ιδρύματος Μ.Λιασίδου εξήραν Πρώτη Κυρία και Υπ.Εργασίας

Την προσφορά του Ιδρύματος Μ.Λιασίδου εξήραν Πρώτη Κυρία και Υπ.Εργασίας

“Είμαι διαχρονικά πολύ ευαισθητοποιημένη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες” ανέφερε σε δηλώσεις της η πρώτη κυρία της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη, στο πλαίσιο του Φιλανθρωπικού Fashion Show του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου , που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο, στα Κούκλια της Πάφου.

Είναι με μεγάλη μου χαρά συνέχισε, “που παρευρέθηκα στο κάλεσμα του πρωτοπρεσβύτερου και Προέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος Στυλιανό Οικονόμο και στην διοργάνωση αυτή της φιλανθρωπικής εκδήλωσης εις μνήμη της Μαργαρίτας Λιασίδου”.


Ευχαρίστησε επίσης, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, για την τιμή που της έκανε να τελεί η εκδήλωση υπό την αιγίδα της.

Αξιέπαινη προσφορά στα άτομα με ειδικές ικανότητες προσφέρει το ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου ανέφερε εξάλλου η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου μιλώντας στο πλαίσιο του Φιλανθρωπικού Fashion Show .

Σε δηλώσεις της η κ. Αιμιλιανίδου χαρακτήρισε πολύ αξιόλογο το έργο που επιτελούν ο Πρόεδρος Πάτερ Στυλιανός αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου στην Πάφο. Πραγματικά είπε , ” πρέπει να δώσουμε ότι μπορούμε σ’ αυτά τα παιδιά με ειδικά χαρίσματα , στα άτομα με αναπηρία”.

Εξάλλου στο χαιρετισμό της η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε πως το Κέντρο Ενηλίκων που λειτουργεί το ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες προς τα ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση στα πλαίσια ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα καλύπτει – όπως είπε – αφενός τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων για απασχόληση και δραστηριοποίηση και αφετέρου τις ανάγκες φροντίδας και προστασίας τους.

Τα άτομα με αναπηρία, συνέχισε, έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες και εξειδικευμένες δομές, σε ειδικές θεραπείες, σε δομές απασχόλησης και εκπαίδευσης.

Πρόσθεσε επίσης, πως με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνει ότι στην Κύπρο λειτουργούν στο παρόν στάδιο πάνω από 40 προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρίες και παρέχουν 24ωρη ή διημερεύουσα φροντίδα και στηρίζονται από το κράτος οικονομικά.

Είπε ακόμη πως το 2014 δόθηκε κρατική ενίσχυση συνολικού ποσού ύψους πέραν των ?2.600.000 για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών δαπανών τους.

Διαβεβαίωσε ακόμη, ότι η ευημερία, η εξυπηρέτηση και η φροντίδα των ατόμων με αναπηρία βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας και πως στόχος του θα συνεχίσει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Αντώνης Αντωνίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως αποτελεί καθήκον όλων μας να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά που η τύχη τους έλαχε να γεννηθούν λιγότερο τυχερά απ’ ότι εμείς.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου Στυλιανός Οικονόμος ανέφερε πως πρόκειται για την 2η επίδειξη μόδας που πραγματοποιεί το ίδρυμα και τείνει να καταστεί θεσμός. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους εθελοντές και φίλους του ιδρύματος που στήριξαν την προσπάθεια στην εκδήλωση με τίτλο ” Δώσε το χέρι σου και πάμε” .

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΓΚ)