Την σκυταλοδρομία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων υποδέχτηκε  η Πάφος

Την σκυταλοδρομία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων υποδέχτηκε η Πάφος

Η Πάφος υποδέχτηκε  την σκυταλοδρομία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων.


Τη σκυτάλη μετέφεραν αθλητές με διακρίσεις σε μεγάλους αγώνες, αθλητές που αποτελούν πρότυπα για τους νέους κυρίως που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Η σκυταλοδρομία αυτή είναι μια από τις σπουδαιότερες και σημαντικότερες παραδόσεις των αγώνων και συμβολίζει την συγκέντρωση των ανθρώπων από όλη την Κοινοπολιτεία σε ένα φεστιβάλ του αθλητισμού και του πολιτισμού που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1958, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Με τη σκυτάλη μεταφέρεται το μήνυμα προς τους αθλητές στα εβδομήντα κράτη της Κοινοπολιτείας σε μια διαδρομή 190.000 χλμ σημείωσε ο Δήμαρχος Πάφου προσθέτοντας πως η πόλη υποδέχεται για δεύτερη φορά τη σκυταλοδρομία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων.

.

Σήμερα πρόσθεσε “ είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί τη σκυτάλη μεταφέρουν δικοί μας αθλητές, από την πόλη μας. Η συμμετοχή των αθλητών αυτών στη σημερινή σκυταλοδρομία αποτελεί μια μορφή αναγνώρισης της σημαντικής τους προσφοράς προς τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας. Η συμμετοχή αθλητών που συνεχίζουν να αγωνίζονται μαζί με προσωπικότητες του αθλητισμού από το παρελθόν, δένει αρμονικά τις παλαιότερες με τις νέες γενιές και αποδεικνύει ότι η πόλη μας έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη για τη συνέχεια των αθλητικών της διακρίσεων”.

Επεσήμανε ακόμη πως αποτελεί χρέος να στηρίζουμε τους αθλητές μας, και να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια για να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις και επιτυχίες.

Ο κ Βέργας ευχαρίστησε ακολούθως τα μέλη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής που έχουν συμπεριλάβει την πόλη στη σκυταλοδρομία , την Διεύθυνση και το προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων Α΄ , Β΄ και Ζ΄ που παρουσίασαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και τον κ. Chris Jenkings από την Επιτροπή των Κοινοπολιτειακών Αγώνων που παρέστη στην εκδήλωση καθώς και τον κ. Σταύρο Μιχαηλίδη, μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αναφορά έκανε και στους αθλητές και ιδιαίτερα στον αθλητή Γιώργος Αχιλλέως με καταγωγή από την Επαρχία στέλνοντας τους την ευχή για καλές αγωνιστικές προσπάθειες.