Τιμήθηκε ο Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στην Πάφο με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας

Με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας «Chevalierdelalegiond’ Lionneur»,


τιμήθηκε ο Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στην Πάφο Γιώργος Μιτσής , ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του σε πολιτικά και στρατιωτικά θέματα της Γαλλίας αλλά και της μεγάλης αφοσίωσης του στο Γαλλικό έθνος, μετά από διάταγμα του προέδρου της Γαλλίας FrancoisHollande και της Καγκελαρίου. Ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής ιδρύθηκε στις 19 Μαΐου του 1802 από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Ο κ Μιτσής ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ , ανέφερε πως όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαυσε να δίνει την ταπεινή αλλά και αληθινή προσφορά του προς το Γαλλικό Έθνος στο πλευρό της Πρεσβείας ,ιδιαίτερα στο Προξενικό τομέα, παρέχοντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στους Γάλλους υπηκόους, αναπτύσσοντας τις αμφίδρομες πολιτιστικές σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας , συμμετέχοντας στις διάφορες εκδηλώσεις, και βοηθώντας – όπως είπε -, στην υποδοχή Γαλλικών αποστολών , χωρίς να ξεχνάει την ανάπτυξη του Γαλλικού Συνδέσμου AllianceFrançaise της Πάφου.

Ο κ.Μιτσής εξέφρασε ακόμη την ευγνωμοσύνη του για τη χώρα της Γαλλίας που στο πέρασμα του χρόνου ανέπτυξε και διέδωσε τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, ισότητας και αδερφοσύνης, αξίες χαρακτηριστικές κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος και στις οποίες βασίζεται και αναγνωρίζεται ο Κυπριακός λαός, ειδικά στην δύσκολη οικονομική περίοδο που περνά, όπως είπε.

Ο Γιώργος Μιτσής , πρόσφυγας από την Κάτω Ζώδια διορίστηκε ως πρώτος Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στην Πάφο το 1997. Διοργάνωσε το 6ο συνέδριο Διδυμοποιημένων Μεσογειακών Πόλεων , ενώ κάθε χρόνο διοργανώνει τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Γαλλικής γλώσσας. Έχει συμβάλει και στην διδυμοποίηση του Λυκείου Jacob- Hotzer της Firminy με το Λύκειο Κύκκου της Πάφου. Ως πρόεδρος της AllianceFrancaise Πάφου, εδώ και χρόνια , έχει διοργανώσει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και διαλέξεις από Γάλλους ομιλητές για διάφορα θέματα όπως τη θρησκεία , τη βιοηθική και τη σύγχρονη πίεση. Ο κ Μιτσής έχει συμβάλει έμπρακτα στην εγκατάσταση στην Πάφο ενός υποκαταστήματος της SocieteGenerale βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών. Με την απονομή ενός από τα σημαντικότερα παράσημα της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Γιώργος Μιτσής έγινε μέλος μιας ελίτ, ενός σύγχρονου ιπποτικού τάγματος, στους κόλπους του οποίου γίνονται δεκτοί μόνο αυτοί που κρίνονται άξιοι, Γάλλοι και ξένοι. Κατέχει επίσης τον τίτλο του ιππότη του Γαλλικού τάγματος της Αξίας από το 2005.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του παρέστη ο Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού ,ο Πρέσβης της Γαλλίας στη Κύπρο και άλλοι αξιωματούχοι από Κύπρο και εξωτερικό.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/