Τις αρχαιολογικές έρευνες του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Παλαίπαφο στηρίζει ο όμιλος της Alpha Bank

Τις αρχαιολογικές έρευνες του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Παλαίπαφο στηρίζει ο όμιλος της Alpha Bank

Την στήριξη των αρχαιολογικών ερευνών της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου,


στην Παλαίπαφο, αποφάσισε ο όμιλος της AlphaBank στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της ευαισθησίας που επιδεικνύει διαχρονικά ο Όμιλος, σε θέματα που άπτονται της ιστορίας, της τέχνης, και γενικά του πολιτισμού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Τράπεζα, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά και τα σημαντικά αποτελέσματα των ανασκαφών που γίνονται στην Παλαίπαφο, αποφάσισε να χορηγήσει το αρχαιολογικό πρόγραμμα “ThePalaepaphosUrbanLandscapeproject”, του οποίου ηγείται η καθηγήτρια κ. Μαρία Ιακώβου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε αρχικά πέντε εβδομάδες εντατικής ανασκαφικής έρευνας στην Παλαίπαφο, η οποία διεξήχθη μετά από εξασφάλιση της άδειας του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, σε δυο σημαντικές θέσεις της πρωτεύουσας του βασιλείου της Αρχαίας Πάφου (σήμερα κοινότητα Κουκλιών).

Πρώτος στόχος της αποστολής για το έτος 2013, ήταν η διάνοιξη του βόρειου τείχους της ακρόπολης στη θέση Χατζηαπτουλλάς, που προστατεύει το διοικητικό κέντρο (ανάκτορο) και αποτελεί ένα από τα μνημειακά αμυντικά έργα των κλασικών χρόνων της Κύπρου.

εύτερος στόχος ήταν η μελέτη μεγάλου τύμβου στη θέση Λαόνα, η οποία συνεχίστηκε και το φθινόπωρο του 2013.

Η AlphaBank, καταλήγει η ανακοίνωση, συγχαίρει τις προσπάθειες που γίνονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και δηλώνει έμπρακτα τη σταθερή και ένθερμη υποστήριξή της.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/