Τον Φ.Σαρίκα κατονόμασε και ο Γ.Μπάφας

Τον Φ.Σαρίκα κατονόμασε και ο Γ.Μπάφας

Συνεργάστηκε τελικά με την Αστυνομία ο καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Γεώργιος Μπάφας, σε σχέση με το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ και σύφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε και στον Φειδία Σαρίκα.

Ο καθηγητής κατονομάστηκε από τον τελούντα σε διαθεσιμότητα γενικό διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιο Μαληκκίδη, ως το πρόσωπο που μεσολαβούσε υπέρ της γερμανικής εταιρείας «Άβατεκ», η οποία ανέλαβε τελικά το έργο της βιολογικής μονάδας στην Πάφο.


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Μαληκκίδη, ο Μπάφας ήταν το πρόσωπο που έδωσε στην Αθήνα χρήματα στον βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα, τότε δήμαρχο Πάφου, και σε ένα πρώην δημοτικό σύμβουλο της ΕΔΕΚ που έχει αποβιώσει, προκειμένου η συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει την εκτέλεση του έργου, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στην κατάθεσή του ο Μπάφας αναφέρεται και στον κ. Σαρίκα, ωστόσο αυτή δεν θα παρουσιαστεί στο Ανώτατο, στο οποίο εκκρεμεί αίτηση του γενικού εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του, αλλά μόνο αν και εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ελλαδίτης καθηγητής αφέθηκε από την Αστυνομία ελεύθερος πριν εκπνεύσει το διάταγμα κράτησής του. Η σύλληψή του έγινε όταν ήρθε οικειοθελώς στην Κύπρο, μετά που εξεδόθη εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όταν παραπονέθηκε για αδιαθεσία.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι ο Γεώργιος Μπάφας αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεση που έδωσε.

Είπε επίσης, ότι σήμερα αναμένεται να ενημερωθεί η Νομική Υπηρεσία για το περιεχόμενο της κατάθεσης Μπάφα και να δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το κατά πόσον θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κ. Σαρίκα, ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Μιχάλης Χατζηβασίλης / Φιλελεύθερος