Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν την Πάφο

Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν την Πάφο

Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί μαζί με Ελληνοκύπριους συναδέλφους τους επισκέφτηκαν σήμερα σχολεία της Πάφου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σπίτι της Συνεργασίας.

“Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στον τομέα της συμφιλίωσης των εκπαιδευτικών των δύο κοινοτήτων έγινε σήμερα στην Πάφο, αφού με πρωτοβουλία της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών και της Πλατφόρμας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος», διοργανώθηκε ολοήμερη επίσκεψη σε σχολεία της Πάφου όλων των βαθμίδων και συγκεκριμένα στο 8ο Νηπιαγωγείο Πάφου (Αναβαργός), στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πάφου και στο Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Έμπας”, σημειώνει η ανακοίνωση.


Το Σπίτι της Συνεργασίας αναφέρει, επίσης, ότι στην επίσκεψη έλαβαν μέρος διευρυμένες αντιπροσωπείες από τα συνδικάτα των Τουρκοκυπρίων Δασκάλων, KTOS, και Τουρκοκυπρίων Καθηγητών, KTOEOS.

Στις επισκέψεις παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της ομάδας του Πάφος 2017.

Οι εκπαιδευτικοί των δύο κοινοτήτων είχαν μια καλή ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά δρώμενα και να εκφράσουν την αποφασιστικότητά τους για την επανένωση της Κύπρου και τη συμφιλίωση των δύο κοινοτήτων.

Όπως σημειώθηκε, η διαδικασία της συμφιλίωσης στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο εκπαιδευτικό σύστημα και στη δραστηριότητα των εκπαιδευτικών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διαπολιτισμική κατεύθυνση της παιδείας και στην καλλιέργεια του κλίματος αποδοχής και αλληλοσεβασμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ