Τουρνουά ποδοσφαίρου με 16 ρώσικες ομάδες στην Πάφο

Τουρνουά ποδοσφαίρου με 16 ρώσικες ομάδες στην Πάφο

Πολύ σημαντικές είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού την χειμερινή περίοδο στην Πάφο.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Πάφου ανακοίνωσε ότι πέραν των 700 ατόμων (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μέλη ομοσπονδίας) βρίσκονται στην Πάφο την περίοδο 10-23 Φεβρουαρίου για προετοιμασία και για τη διεξαγωγή τουρνουά της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ρωσίας (FNL) .


Οι 16 ομάδες πρώτης κατηγορίας καθώς και οι υπόλοιποι συντελεστές διαμένουν σε ξενοδοχεία της επαρχίας και προπονούνται σε γήπεδα της ευρύτερης Πάφου, και τα παιχνίδια μεταξύ τους διεξάγονται στο στάδιο Στέλιος Κυριακίδης και στο στάδιο Γεροσκήπου.

`Οπως αναφέρεται, το όλο εγχείρημα στηρίζεται οικονομικά από τον ΚΟΤ και την ΕΤΑΠ Πάφου, η οποία, δια του Διευθυντή της Νάσου Χατζηγεωργίου υπογραμμίζει ότι ικανοποιούνται οι πλείστες προϋποθέσεις για να μπορέσει η επαρχία να κατακτήσει μια καλύτερη θέση στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών προορισμών.

Ιδιαίτερα, η Πάφος, Γεροσκήπου και η Πέγεια προσφέρουν πολύ καλή ξενοδοχειακή υποδομή και αθλητικές εγκαταστάσεις και με κάποιες παρεμβάσεις, αναβαθμίσεις και με συστηματική δουλειά των εμπλεκόμενων μπορούν να επιτευχθούν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, αναφέρεται. Ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου σημειώνει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για δημιουργία τουλάχιστο 5-6 νέων γηπέδων ποδοσφαίρου για να καταφέρει η Πάφος να προσελκύσει ικανοποιητικό αριθμό ομάδων.

Όπως σημειώνεται, η ΕΤΑΠ Πάφου συνεχίζει τις ενέργειες για ανάπτυξη της αεροπορικής σύνδεσης της Πάφου και γνωστοποίηση της υποδομής της επαρχίας σε εξειδικευμένους πράκτορες και οργανισμούς Κύπρου και εξωτερικού, ενώ η φιλοξενία ατόμων που είναι “κλειδιά” για γνωριμία με τον προορισμό και την υποδομή θα συνεχίσει εντατικά και τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Newsit.com.cy