Το έργο “ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ” στο Μαρκίδειο Θέατρο

Το έργο “ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ” στο Μαρκίδειο Θέατρο

“ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ” των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή, Νίκου Σταυρακούδη σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΠΑΦΟΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 20:30, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 70007721

Ένα έργο όπου υπόσχεται πολύ πολύ γέλιο μα και αυθεντική συγκίνηση…ένα υπέροχο έργο με πανέξυπνο χιούμορ και ένα καυτό επίκαιρο θέμα!

ΈΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ,ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ! τόσο σημαντικό στις μέρες μας όπου η ξενοφοβία και ο κοινωνικός ρατσισμός εξαπλώνονται εφιαλτικά και στην μικρή μας πατρίδα. Ένα έργο με πανέξυπνο σπινθηροβόλο χιούμορ που χαρίζει αβίαστα το γέλιο, γέλιο πικρό! την ίδια στιγμή που υψώνει μεγεθυντικό φακό μπροστά στην υποκρισία μας και μας υποχρεώνει να έρθουμε κατάφατσα αντιμέτωποι με τους φόβους μιας κοινωνίας. Η κοινωνία είμαστε εμείς και η κοινωνία πάσχει όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά και συναισθηματικά..

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ένας Ιρανός μετανάστης, ο Καρίμ, μπαίνει στο σπίτι μιας υστερικής φιλολόγου, της Καίτης, για να κλέψει. Καθοδόν όμως προς την κρυψώνα του τον χτυπάει με το αυτοκίνητο του ένας ασυνείδητος μεθυσμένος Έλληνας και τον εγκαταλείπει στη μέση του δρόμου. Συμπτωματικά ο οδηγός αυτός είναι ο σύζυγος της Καίτης, ο Γιάννης. Ο Γιάννης είναι χρήστης ουσιών και η Καίτη στην προσπάθεια της να σώσει τον βουτηγμένο στις καταχρήσεις Γιάννη πασχίζει να αποσιωπήσει το γεγονός, όχι επειδή αγαπάει τον Καρίμ – αφού αυτός είναι ένας κλέφτης! – αλλά γιατί θέλει να φέρει κοντά της τον σύζυγο της.. μάταια όμως προσπαθεί καθώς συνηδητοποιεί ότι έπεσε θύμα της δικής της “απάτης”, των δικών της φόβων απέναντι στο ξένο και ανοίκειο στοιχείο, παρασυρμένη από τις κοινωνικές επιταγές. Στο μεταξύ ο Καρίμ, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα της Καίτης, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με αλτσχάιμερ. Ολοι οι παραπάνω και δύο χαρακτήρες ακόμα – ένας φίλος του Καρίμ, έμπορος ναρκωτικών και ένας φίλος του Γιάννη που προσπαθεί να τον βοηθήσει, μπερδεμένοι σ’ ένα πολύχρωμο γαιτανάκι αλληλεξαρτήσεων και φόβων, προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγαπηθούν, να ακουμπήσουν και να εμπιστευθούν, με φόντο την Ελλάδα του σήμερα..

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΒΑΘΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟ! ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ! που καυτηριάζει ό,τι μας κάνει και φοβόμαστε, ό,τι μας κάνει ξένους μ’ εμάς τους ίδιους..ενώ το έργο ακολουθεί ολοφάνερα την πορεία της κωμωδίας, παρεκκλίνει υπογείως της πορείας του και αναμειγνύεται με τον κοινωνικό προβληματισμό, ψέγοντας ποικίλες καταστάσεις. Μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι πιο μεγάλες αλήθειες, αυτές οι αλήθειες οι σκληρές, που καθηλώνουν μια κοινωνία υπενθυμίζοντας της το πραγματικό της πρόσωπο!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλεξία Παπαλαζάρου
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άντης Παρτζίλης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Βασίλης Πετεινάρης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΕΤΡΟΥ, ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΝΤΙΜΟΝΟΥ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΗΧΑΣ

Μουσική επιμέλεια: Αλεξία Παπαλαζάρου
Βοηθός Σκηνογράφου: Μόνικα χατζηβασιλείου
Χειρισμός φωτισμού&ήχου: Έλενα Γιώργαλλου
Γραφικά: Θέο Πέτρου
Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη
Φωτογραφίες: Χρήστος Αβρααμίδης

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΘΟΚ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΡΙΚ
ΧΟΡΗΓΟΣ: GLORIA JEANS COFFEES
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ :CONELLE, THOROX ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ