Το ΑΚΕΛ επικρίνει την κυβέρνηση να τερματίσει την λειτουργία στεγών ηλικιωμένων και βρεφοκομικών σταθμών

Το ΑΚΕΛ επικρίνει την κυβέρνηση να τερματίσει την λειτουργία στεγών ηλικιωμένων και βρεφοκομικών σταθμών

Ο  Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να τερματίσει την λειτουργία στεγών ηλικιωμένων και βρεφοκομικών σταθμών, χωρίς διαβούλευση όπως είπε. Ο Ανδρέας Φακοντής σε δηλώσεις στην Πάφο ανέφερε ότι μετά το κλείσιμο δυο από τις πέντε κρατικές στέγες ηλικιωμένων στα Λατσιά και στις Κόκκινες  πήραν σειρά οι βρεφοκομικοί σταθμοί στην Ανθούπολη την Ορμίδια και τις Κόκκινες.  Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων υπενθύμισε ότι σε συνεδρία της επιτροπής στις αρχές Ιουλίου η κυβέρνηση έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπήρχε ειλημμένη απόφαση για κλείσιμο  στεγών ηλικιωμένων και βρεφονηπιακών σταθμών. Το αποτέλεσμα από μόνο του, καταδεικνύει όπως ανέφερε , ότι για ακόμη μια φορά αυτοδιαψεύσθηκαν.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνέχισε, υλοποιώντας την σκληρή πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει – όπως είπε- επιχειρεί την ουσιαστική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, πλήττοντας τους συνταξιούχους , τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και γενικότερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας, οδηγώντας στην μιζέρια και την εξαθλίωση.


Ο κ.Φακοντής κάλεσε την κυβέρνηση Αναστασιάδη , να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία και να ανακαλέσει την μονομερή, όπως την χαρακτήρισε απόφαση, να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των βρεφοκομικών σταθμών για να μην στείλει ,όπως είπε, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στην εξαθλίωση και στην περιθωριοποίηση.

Θα πρέπει να υπάρξει διάλογος, κατέληξε, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να συνεχιστεί η λειτουργία τόσο των βρεφονηπιακών σταθμών όσο και των στεγών ηλικιωμένων που προσφέρουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/