Το Επιμελητήριο Πάφου επεκτείνει τις σχέσεις του με την Κίνα

Το Επιμελητήριο Πάφου επεκτείνει τις σχέσεις του με την Κίνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του, με αντιπροσωπεία Κινέζων επιχειρηματιών και αξιωματούχων της πόλης Liyang Municipal Government, με επικεφαλή τον Αντιδήμαρχο της πόλης κ. Weizhong Zhou.

Μιλώντας ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως στο συγκεκριμένο Δήμο βρίσκεται και το μεγάλο Τεχνολογικό Πάρκο Τσαν Τζού.


Οκ. Δημητριάδης είπε πως με τον Εκτελεστικό αντιδήμαρχο του Δήμου καθώς και με την αποστολή η οποία τον συνοδεύει από μεγάλες εταιρείες της περιοχής, έχουν συζητήσει και υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση, προώθηση και επέκταση των εμπορικών, οικονομικών, επιστημονικών, τεχνολογικών και άλλων επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων, των επιχειρηματιών και των οργανώσεων των δύο περιοχών αλλά έγινε και παρουσίαση του επενδυτικού περιβάλλοντος της επαρχία Πάφου.

Επίσης είπε, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή εμπορικών αποστολών τόσο από την Πάφο προς τo Δήμο liyang και αντίστροφα και πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλη δυνατότητα συνεργασίας στους διάφορους τομείς.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου είπε πως ο αντιδήμαρχος του Δήμου Liyang έχει φέρει υπογραμμένο μνημόνιο συνεργασίας με τον Τεχνολογικό Πάρκο Τσαν Τζού το οποίο θα υπογραφεί από το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου και το οποίο ακολούθως θα σταλεί πίσω ως αναγκαία προεργασία για το επόμενο στάδιο.

Αναμένουμε είπε “ επίσημη αποστολή από το Τεχνολογικό πάρκο μέσα στον Δεκέμβριο για να μπορέσουμε να συζητήσουμε λεπτομέρειες αυτής της εξειδικευμένης συνεργασίας στον τομέα του Φαρμακευτικού Τεχνολογικού Πάρκου “.

Εκτίμησε ακόμη πως το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές είναι εξαιρετικά μεγάλο και είπε πως στο σύντομο χρονικό διάστημα το ΕΒΕ Πάφου αναμένει αποτελέσματα από αυτή την προσπάθεια που καταβάλει.

Ως αποτέλεσμα των παρουσιάσεων για την τουριστική προοπτική της Κύπρου και της Πάφου ιδιαίτερα, φαίνεται είπε ο κ. Δημητριάδης, ότι ξεκίνησαν αρκετές ομάδες Κινέζων επισκεπτών να καταφθάνουν στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην Πάφο σε καθημερινή βάση.

Σημειώνεται πως σήμερα στην επαρχία Πάφου διαμένουν περίπου 2.500 Κινέζοι.

Εξάλλου την 1η Ιανουαρίου του 2017 ξεκινά την λειτουργία του στα Γραφεία του ΕΒΕ Πάφου το China Desk το οποίο θα υποστηρίζει και θα παρέχει πληροφορίες στην κοινωνία των Κινέζων που ζουν σε όλη την Κύπρο αλλά και θα παρέχει πληροφόρηση και βοήθεια σε επενδυτές από την Κίνα οι οποίοι θα επιθυμούν να επενδύσουν στην Κύπρο.

Πηγή: Offsite