Το Επιτελείο Μιχάλη Παυλίδη απαντά στις κατηγορίες Σιήκκη

Το Επιτελείο Μιχάλη Παυλίδη απαντά στις κατηγορίες Σιήκκη

Για μια ακόμη φορά, αναγκαστήκαμε όλοι να έρθουμε αντιμέτωποι με μια από τις γνωστές δημοσιεύσεις του κου Σιήκκη και του επιτελείου του. Δημοσιεύσεις που απλώς προκαλούν θόρυβο, κενές περιεχόμενου και που απέχουν έτη φωτός όχι μόνο από την πραγματικότητα αλλά και από την αλήθεια. Δεν μπορεί κάποιος να τους καταλογίσει, σαν ελαφρυντικό, την έλλειψη ενημέρωσης γιατί πολλές φορές έχουν κληθεί να ενημερωθούν για όσα συμβαίνουν στο Δήμο. Έχουν επιλέξει να είναι ανενημέρωτοι και η όλη προεκλογική τους δράση περιορίζεται στη θλιβερή δημιουργία ψιθύρων και στη δημοσιοποίησή τους. Λένε λοιπό συνειδητά ψέματα και από επιλογή διαστρεβλώνουν γεγονότα.

θα θέλαμε να παραθέσουμε τα πιο κάτω για αποκατάσταση της αλήθειας, αυτής της τόσο κακοποιημένης από τους περί των κο Σιήκκη, έννοιας:


Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου κ. Μιχάλης Παυλίδης από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του καταθέτει το 10% της συνολικής του αντιμισθίας στο ειδικό «Ταμείο Ευημερίας Δημοτών Δήμου Γεροσκήπου». Τηρείται δε και ειδικός τραπεζικός λογαριασμός με το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου, όπου γίνονται οι καταθέσεις των αποκοπών που εκτελούνται κάθε μήνα από την συνολική αντιμισθία του Δημάρχου. Με τα διαθέσιμα του ταμείου λειτουργεί από τον πρώτο μήνα της δημαρχίας του, το «Κοινοτικό Παντοπωλείο Αγάπης» του Δήμου Γεροσκήπου, ενώ ταυτόχρονα διενεργούνται πληρωμές ειδικά εγκρινόμενες από το Δημοτικό Συμβούλιο για οικονομικές εισφορές σε συνδημότες μας που το έχουν άμεση ανάγκη. Η στήριξη όσων έχουν ανάγκη από το Δήμαρχο Παυλίδη δεν είναι ευκαιρία για διαφήμιση. Θα ήταν τουλάχιστον αναξιοπρεπές. Ούτε βέβαια ο κος Παυλίδης θα εμφάνιζε ποτέ την προσφορά άλλων ως δική του, φωτογραφιζόμενος μάλιστα να την παραδίδει (ο νοών νοείτω κύριοι του επιτελείου Σιήκκη)

Τα «έξοδα παραστάσεως» του Δημάρχου αφορούν μέρος της συνολικής αντιμισθίας του Δημάρχου. Για καθαρά λογιστικούς – φορολογικούς λόγους και πάντα σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους και οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων, η συνολική αντιμισθία του κάθε Δημάρχου διαχωρίζεται σε «Αντιμισθία Δημάρχου» και «Έξοδα Παραστάσεως Δημάρχου». Η συνολική αντιμισθία του Δημάρχου Γεροσκήπου (αντιμισθία πλέον έξοδα παραστάσεως) δεν μπορεί να υπερβαίνει το 80% της συνολικής αντιμισθίας του Βουλευτή και προβλέπεται στον ετήσιο Προϋπολογισμό του Δήμου κάθε έτους. Υπογραμμίζεται δε ότι οι ετήσιοι Προϋπολογισμοί του Δήμου ελέγχονται και εγκρίνονται κάθε χρόνο από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Πράγματα γνωστά σε όποιον υποτίθεται ότι γνωρίζει για το πώς λειτουργεί ένας Δήμος. Τώρα τα περί προκλήσεων να δοθούν στη δημοσιότητα λογαριασμοί πληρωμών κλπ είναι ήδη στη δημοσιότητα. Επίσης ο κος Σιήκκης για πολλά από όσα εμφανίζεται να αγνοεί έχει τύχει ενημέρωσης καθώς ήταν στην επιτροπή της ΕΔΕΚ για την τοπική αυτοδιοίκηση κι ενημερωνόταν.

Στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας μέσα στο οποίο λειτουργεί ο Δήμαρχος Γεροσκήπου την τελευταία πενταετία, οι πληρωμές που διενεργούνται με έγκριση Δημάρχου καταγράφονται από το λογιστήριο του Δήμου σε μηνιαία βάση και αποστέλλονται στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση ή/και ενημέρωση ή/και έγκριση. Η κατάσταση είναι αναλυτική και αναγράφονται σε αυτήν τόσο το ποσό που πληρώθηκε όσο και ο δικαιούχος του ποσού αλλά και η ακριβής ημερομηνία πληρωμής. Όλες οι πληρωμές είναι πλήρως αιτιολογημένες και εντάσσονται πάντοτε στα πλαίσια των εγκεκριμένων Προϋπολογισμών του Δήμου.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος δεν αγοράστηκε επί της Δημαρχίας του, όπως είναι γνωστό σε όλους ή τουλάχιστον σε όσους είναι παρόντες στη Γεροσκήπου. Και το χρησιμοποιεί αυστηρά και μόνο για δουλειές και υποχρεώσεις του Δήμου. Προφανώς όσοι έθεσαν εντελώς κακοπροαίρετα το θέμα, θέλουν ένα Δήμαρχο με περιορισμένο ωράριο και ενδιαφέρον για τα θέματα του Δήμου που θα περιορίζεται στο ωράριο αυτό. Ο κος Παυλίδης λοιπόν δεν είναι τέτοιος Δήμαρχος. Προφανώς η δράση του, και ευτυχώς, δεν ταιριάζει στο πρότυπο του Δημάρχου που μπορεί να έχουν στο μυαλό τους.

Αναφέρουν ότι χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες του Δήμου για έργα σε ιδιωτικές περιουσίες. Προφανώς οι εργασίες σε δημόσια πεζοδρόμια εμπρός από οικίες είναι εργασίες σε ιδιωτικούς χώρους. Δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο: το ότι δεν γνωρίζουν τα αυτονόητα ή ότι συνειδητά επιλέγουν να τα αγνοούν.

Όσον αφορά στα έργα που γίνονται, δε θα εκτίθονταν τόσο πολύ αν ενδιαφέρονταν για τη Γεροσκήπου πραγματικά. Ο Δήμος μας όταν συγκεντρώνει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και την έγκριση των έργων, προχωρά και τα ολοκληρώνει. Αφού όμως η περίοδος για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων έργων συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο, σύμφωνα με την απίστευτη λογική του επιτελείου του κου Σιήκκη, δε θα έπρεπε να ολοκληρωθούν!!! Τους λέμε λοιπόν ότι δεν γίνεται ούτε μια μέρα έκπτωσης στη δουλειά του Δήμου. Ίσως να μην μπορούν να αντιληφθούν το τι σημαίνει σωστή οργάνωση εργασιών, χρηστή διάθεση κονδυλιών και σκληρή προγραμματισμένη δουλειά αλλά αυτό δε θα σταματήσει την προσφορά προς τους Δημότες.

Και βέβαια ο Δήμαρχος όταν έλειπε στο εξωτερικό δεν ήταν σε ταξίδι αναψυχής. Η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για εξασφάλιση κονδυλιών και τεχνογνωσίας, είναι προφανώς άγνωστες λέξεις για αυτούς που τον κατηγορούν.

Προσπαθήσαμε από την αρχή να διατηρήσουμε ένα αξιόλογο επίπεδο προεκλογικής εκστρατείας στο Δήμο μας. Εν πολλοίς τα έχουμε καταφέρει. Ο διαρκώς, όμως, επιχειρών να γίνει Δήμαρχος κος Σιήκκης και το επιτελείο του, θεωρώντας ότι οι κάτοικοι της Γεροσκήπου έχουν μείνει δεκαετίες πίσω, προσπαθούν με κραυγές, θόρυβο και σκόπιμες διαστρεβλώσεις να στρέψουν την προσοχή τους αλλού. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, ο κόσμος της Γεροσκήπου έχει πάει μπροστά. Αυτή την πορεία προς τα μπρος δεν μπορούν να την ακολουθήσουν. Τόσο καιρό πέρα από διαστρεβλώσεις δεν έχουμε διαβάσει τίποτα άλλο από την πλευρά του κου Σιήκκη. Ούτε πρόγραμμα, ούτε σχέδιο, ούτε όραμα έχουν μοιραστεί με τους Δημότες των οποίων την ψήφο διεκδικούν. Τελικά όμως, όπως φαίνεται από την μέχρι τώρα παρουσία τους, δεν διεκδικούν ψήφο αλλά προσπαθούν να την υφαρπάξουν φωνασκώντας και γράφοντας ατάκες κενές περιεχομένου. Εντυπώσεις χωρίς ουσία.

Λέμε λοιπόν στο επιτελείο του κου Σιήκκη ότι η Γεροσκήπου δε θα πληρώσει το μάταιο, εδώ και δεκαετίες, όνειρο του υποψηφίου που στηρίζουν να γίνει Δήμαρχος. Και του προσφέρουν χείριστη υπηρεσία με τα όσα δημοσιοποιούν κάτω από τη φωτογραφία και το όνομα του.

Επιτελείο Δημάρχου και υποψήφιου Δημάρχου, κου Μιχάλη Παυλίδη