Το Κοινωνικό Ιατρείο  εγκαινίασε η  Άντρη Αναστασιάδη

Το Κοινωνικό Ιατρείο εγκαινίασε η Άντρη Αναστασιάδη

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου της Οργάνωσης των Εθελοντών Γιατρών Κύπρου στην Πάφο


εγκαινίασε απόψε η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Άντρη Αναστασιάδη στην παρουσία των εκκλησιαστικών και τοπικών αρχών, της αναπληρώτριας διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη , του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας Κώστα Κωνσταντίνου , της ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, του επιτρόπου εθελοντισμού, εθελοντών και πλήθος κόσμου.

Η κ Αναστασιάδη ανέφερε πως το κοινωνικό ιατρείο που εγκαινίασε απόψε στην Πάφο είναι το 5ο που εγκαινιάζεται στην Κύπρο. Τα άλλα είπε είναι στη Λευκωσία στη Λεμεσό, στο Παραλίμνι και την Πόλη Χρυσοχούς ενώ σημείωσε πως είναι δεδομένη η επιθυμία και ο στόχος τους να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την προσφορά τους.

Η κ Αναστασιάδη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη συμβολή στο έργο αυτό των Κοινωνικών Ιατρείων της Ευρωβουλευτού γιατρού κ Ελένης Θεοχάρους καθώς – όπως είπε- είναι η εμπνεύστρια των κοινωνικών ιατρείων πέραν της άλλης μεγάλης συμβολής της στην ανακούφιση συνανθρώπων μας.

Αναφέρθηκε επίσης και στο πρόσωπο της νυν προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης κ. Ανδρούλας Αγρότου ,στους γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και ειδικά στον γιατρό Γιώργο Μακρυγιάννη που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία και την εποπτεία των ιατρείων αυτών. Μετέφερε τέλος τις ευχές και του προέδρου της Δημοκρατίας κ Νίκου Αναστασιάδη για Καλά Χριστούγεννα και όπως το 2014 να ενισχύσει τις ελπίδες μας για καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

Η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους και εμπνεύστρια των κοινωνικών ιατρείων στο δικό της χαιρετισμό αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει η Πολιτεία στην προσπάθεια των Κοινωνικών Ιατρείων. Η κ Θεοχάρους είπε « το Κράτος, η Πολιτεία , η Κυβέρνηση έχουν εμπιστευτεί αυτή την προσπάθεια». Ευχήθηκε επίσης όπως το συντομότερο δυνατόν κλείσουν τα κοινωνικά ιατρεία και όπως κανένας συνάνθρωπος μας δεν χρειαστεί στο προσεχές μέλλον να τα επισκεφτεί. Ο εθελοντισμός κατέληξε δίνει εκείνη την ικανοποίηση που δεν μπορεί να στη δώσει καμιά ανταμοιβή και κανένας μισθός.

Εξάλλου στον χαιρετισμό της η αναπληρώτρια διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ Χριστίνα Γιαννάκη ανέφερε πως η Οργάνωση Εθελοντές Γιατροί Κύπρος είναι άξια συγχαρητηρίων απ’ όλους γιατί έχει εντάξει στις δραστηριότητες της την δημιουργία αυτών των κοινωνικών ιατρείων. Η κ Γιαννάκη έστειλε το μήνυμα ότι ο Κυπριακός λαός σήμερα , δοκιμάζεται , και σημείωσε πως μόνο αν μείνουμε ενωμένοι και ο ένας θα στηρίξει τον άλλο τότε θα ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες, θα βρούμε διέξοδο και θα περάσουμε στην απέναντι όχθη.  

Η υπεύθυνη του Κοινωνικού Ιατρείου Πάφου, Δρ Γιούλα Λοιζίδου σε δηλώσεις  της κατέστησε σαφές  ότι τα κοινωνικά Ιατρεία έχουν  ιδρυθεί στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Κύπρος και έχουν σαν σκοπό την βοήθεια των ατόμων αυτών που χρήζουν  ιατρική βοήθεια και δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν  τις ιατρικές υπηρεσίες.

Η κ Λοιζίδου ευχαρίστησε την Δρ Ελένη Θεοχάρους, αφού όπως εξήγησε  από  την μία έδωσε μία ανάσα βοήθειας στα άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας και από την άλλη έδωσε στην ίδια και στα μέλη του κοινωνικού ιατρείου την ευκαιρία να νιώσουν την χαρά της προσφοράς.

Όλοι οι εθελοντές γιατροί , νοσηλευτές και άλλοι  προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς στους αρρώστους, συνέχισε, ενώ παρέχεται ιατρική εξέταση και φάρμακα δωρεάν  τα οποία προσφέρθηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες για το σκοπό αυτό.

Στον δικό του χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσής ανέφερε πως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε στους καιρούς της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής ανέχειας, η πρωτοβουλία των Ιατρών της πόλη μας δεν είναι μόνο αξιέπαινη – όπως είπε- αλλά είναι ιδιαίτερα ουσιαστικά και πολυδιάστατα χρήσιμη. Πρώτα απ’ όλα συνέχισε εκπέμπει το ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα ότι στον σύγχρονο αντιφατικό μας κόσμο στην εποχή της απάθειας και του εγωκεντρισμού, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι και επιστήμονες με κοινωνικές ευαισθησίες και αλτρουιστικά αισθήματα. Με την λειτουργία του Ιατρείου Εθελοντών σημείωσε ο κ Ρουσής, οι γιατροί της πόλης μας- πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη – επιχειρούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για ένα καλύτερο κόσμο. Για μια κοινωνία με λιγότερο πόνο , λιγότερη δυστυχία , λιγότερες ανισότητες

Το οίκημα του Κοινωνικού Ιατρείου στην Πάφο παραχώρησε δωρεάν ο Σύνδεσμος  Καρδιοπαθών Πάφου .