Το νέο Μαρκίδειο Θέατρο της Πάφου “προ των Πυλών”

Το νέο Μαρκίδειο Θέατρο της Πάφου “προ των Πυλών”

Με γοργό ρυθμό και παρά την κακοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι εργασίες κατασκευής του νέου Μαρκιδείου Θεάτρου Πάφου, το οποίο θα αποτελέσει την κύρια κλειστή αίθουσα της πόλης κατά τη λειτουργία της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ήδη, τα πρώτα δείγματα του νέου πολιτιστικού χώρου αποκαλύπτονται σιγά-σιγά, αφού οι εργασίες, πέρασαν πλέον από την κατεδάφιση του παλιού κτίσματος στην ανέγερση του νέου.

Ο ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών στο κεντρικό σημείο της πόλης που βρίσκεται το Μαρκίδειο, θυμίζουν «αγώνα δρόμου», δεδομένου ότι κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες, πιέζουν ώστε να καταστεί δυνατή με τις λιγότερες δυνατές, πλέον, καθυστερήσεις η ανέγερση του νέου Μαρκιδείου Θεάτρου το οποίο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των κλειστών χώρων της Πάφου κατά το 2017.


Το γνωστό μέχρι σήμερα θέατρο στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης «εξαφανίσθηκε» εδώ και μερικές εβδομάδες, και στη θέση του τις τελευταίες ημέρες άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά» το νέο κτίριο. Η κατεδάφιση των παλιών και απαρχαιωμένων εγκαταστάσεων έδωσε την ευκαιρία για ένα σύγχρονο και λειτουργικό Μαρκίδειο, όπου το κοινό θα απολαμβάνει με άνεση πολιτιστικές εκδηλώσεις βάσει των προνοιών της αρχιτεκτονικής μελέτης που κέρδισε το βραβείο για την αναβάθμιση του χώρου.

Οι βασικές αλλαγές που γίνονται αφορούν στην περιοχή του χώρου στάθμευσης με πρόσβαση προς νέα είσοδο, ενώ στην πλευρά της υφιστάμενης εισόδου θα δημιουργηθεί καφεστιατόριο.

Επίσης με βάση τους σχεδιασμούς έχει αντιστραφεί η σκηνή η οποία θα τοποθετηθεί στην πλευρά που βρισκόταν ο χώρος ρύθμισης φωτισμού και προβολέων. Επιπλέον γίνεται επέκταση στην ανατολική πλευρά, προς την λεωφόρο Ευαγόρα Παλληκαρίδη προκειμένου να δημιουργηθούν νέα καμαρίνια ενώ στην δυτική πλευρά όπου υπήρχε ο παλιός θερινός κινηματογράφος δημιουργούνται αποθηκευτικοί χώροι.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου