Το Νεάπολις τιμά την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Το Νεάπολις τιμά την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Πανηγυρικά την εορτή των Τριών Ιεραρχών, των προστατών και μεταρρυθμιστών της παιδείας και της κοινωνίας θα εορτάσει και φέτος το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Πάφου, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια , αύριο ημέρα της εορτής στον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Θεοδώρων το πανηγυρικό με θέμα: «Οι Τρείς Ιεράρχες μεταρρυθμιστές της παιδείας και της κοινωνίας», θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογικών Σπουδών και τέως Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Καθ. Χρήστο Οικονόμου.

Στη θεία λειτουργία θα προσέλθει ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές με το λάβαρό του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις προστίθεται στην ανακοίνωση, με την ανάκληση στη μνήμη μας των μοναδικών στην πορεία της ιστορίας παραδειγμάτων ενάρετου βίου, σοφίας και κοινωνικής προσφοράς αλλά και την προσφερόμενη ευκαιρία παρακίνησης προς μίμηση των αξιόλογων τιμώμενων από μέρους μας διαπρεπών μορφών και συντελεστών υψηλής υφής πολιτισμού, διαγράφει τη διάθεσή για έξοδο από τις ταλαιπωρίες που ανηλεώς μας πλήττουν, για βελτίωση της ζωής μας και για δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων ενός λαμπρού μέλλοντος του Γένους μας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/